MónTerrassa
Adrià Delgado, fitxatge del CN Terrassa per a les dues properes temporades
  • CA

El sènior masculí de waterpolo del Club Natació Terrassa tindrà una nova incorporació de cara a la temporada 2022-2023. El club ha fitxat el waterpolista Adrià Delgado, qui ha militat les darreres campanyes al CN Barcelona. El barceloní, de 32 anys, ha signat contracte per dues temporades. El tècnic egarenc Dídac Cobacho defineix Delgado com “un gran jugador, amb capacitat anotadora, experiència i vocació de lideratge”.

“Amb la marxa de l’Alberto Barroso, necessitàvem un waterpolista com ell, que es mou per l’extrem i el lateral esquerre i que pot exercir un rol de referent de cara als joves jugadors de l’equip”, explica el tècnic. Cobacho considera que Delgado pot esdevenir un “formador” per als waterpolistes que pugin de categories inferiors, i també qualifica com a molt positiu per a la seva adaptació que Delgado ja hagi jugat amb altres peces bàsiques de l’equip com ara Víctor Flores o Rubén de Lera. “Això sempre contribueix a que l’acoblament sigui més ràpid”, afegeix.

Per la seva banda, Delgado considera que pot aportar “experiència, disciplina a l’aigua, lideratge i gols” i que pot contribuir a “crear un equip sòlid defensivament, un tret cabdal en el waterpolo actual”. Afegeix que “el CN Terrassa sempre ha comptat amb una bona pedrera, així que també puc ajudar els joves a interioritzar els valors que inculca el waterpolo i, sobretot, a gaudir-lo”. A més, el waterpolista barceloní creu que el CN Terrassa podria ser un gran lloc per acabar la seva carrera com a jugador.

Pas pel Brasil, Budapest, Bucarest, Barcelona… i Terrassa

Adrià Delgado Baches va néixer el 7 d’abril de 1990 a Barcelona. És fill de Manolo Delgado, porter olímpic a Moscou 1980 i exjugador del CN Terrassa. Va iniciar-se com a jugador als cinc anys al CN Barcelona, club en què el seu pare exercia de tècnic. Quan tenia 10 anys, el CN Atlètic-Barceloneta va incorporar Manolo Delgado com a entrenador i el seu fill va acompanyar-lo. Va passar per totes les etapes formatives del club mariner i va arribar al primer equip de la mà de Santi Fernández, amb el qual va guanyar tots els títols estatals.

L’any 2012, en veure que no entrava en els plans de la selecció estatal, va decidir marxar al Brasil tot aprofitant la seva doble nacionalitat per tal de poder participar en uns Jocs Olímpics. El Fluminense li va oferir l’oportunitat de viure professionalment del waterpolo i s’hi va estar dues temporades. Posteriorment, va militar al Pinheiros de Sao Paulo. La temporada anterior a la cita olímpica de Rio, i per recomanació del seleccionador brasiler, el croat Ratko Rudic, va tornar a jugar a Europa, en aquest cas, a la lliga hongaresa, al Vasas de Budapest.

L’experiència olímpica amb el Brasil va ser molt positiva. Va ser quartfinalista i va obtenir la vuitena posició final, en una competició en què Brasil va ser capaç de guanyar Sèrbia. Un cop tancada aquesta etapa, Delgado va jugar dues temporades a Romania, a l’Steaua de Bucarest, club amb el qual va disputar la Champions League.

L’any 2018 va tornar a Espanya i va incorporar-se al CN Barcelona. Volia debutar amb la selecció espanyola absoluta, cosa que va aconseguir. L’any 2020, va penjar-se la medalla de plata al Campionat d’Europa de Budapest, però l’esclat de la pandèmia va interrompre la seva progressió amb el combinat estatal. Tot i intentar-ho fins al final, es va quedar a les portes dels Jocs Olímpics de Tòquio.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa