MónTerrassa
La 6a Lliga BBVA Hockey+ arrenca amb la participació de 4 clubs de Terrassa
  • CA

La 6a edició de la Lliga BBVA Hockey+ ha arrencat aquest passat cap de setmana amb la participació de 4 clubs terrassencs entre els 9 clubs que hi participen en total: Club Egara, ATHC, Línia22 i CD Terrassa. La competició ha començat amb 6 partits disputats entre dissabte i diumenge als principals clubs d’hockey de Terrassa, Sant Cugat, Barcelona i Mataró, i que han estat arbitrats per col·legiats del Col·legi Català d’Àrbitres. La Lliga BBVA Hockey+, organitzada per la Federació Catalana d’Hockey amb la col·laboració de LaFACT Fupar i amb el suport de BBVA, és la primera competició regular a Catalunya que es disputa entre equips d’hockey herba formats per persones amb discapacitat intel·lectual.

A diferència de la temporada passada, a la qual es van inscriure menys equips dels habituals per la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19, aquesta temporada 2021-2022 és la que tindrà un major nombre de participació d’equips i de jugadors des de la creació de la lliga, és a dir, enguany la lliga ha batut un rècord en quant a participació i s’ha proclamat l’edició que compta amb més participants. En total, la lliga comptarà amb la participació de 12 equips i 9 clubs de Hockey catalans. Aquest 9 clubs son: Club Egara, Barça, Junior, Polo, ATHC, CD Terrassa, Línia22, Catalonia i Iluro, i tots ells vinculats a 14 entitats i escoles d’educació especial.

Alguns dels participants en el primer partit de lliga | Factoria Social de Terrassa

Els equips de Hockey+ defensaran la samarreta i els colors dels seus clubs, i estaran dividits en dos grups per garantir la igualtat en la competició. Un dels grups està format per l’ATHC negre, Barça Blau, Junior, CD Terrassa, Catalonia i Barça Paideia. I l’altre, pel Polo, Egara, Iluro, ATHC groc, Barça Grana i Línia22.

Així doncs, aquesta lliga és un gran exemple d’inclusió social de jugadors i jugadores amb discapacitat intel·lectual mitjançant el hockey herba. L’objectiués que persones amb discapacitat intel·lectual que habitualment juguen a hockey herba tinguin una lliga organitzada com qualsevol altra categoria de jugadors, amb els mateixos drets i deures que la resta d’equips. El projecte contribueix així a fer un món més respectuós amb la diversitat i garanteix que les persones amb discapacitat gaudeixin dels mateixos drets com a persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa