Més de 300 equips de Terrassa i la seva demarcació participen en la nova edició dels Jocs Esportius Escolars, corresponent al curs 2021-22. El regidor d’Esports i president del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, Miguel Ángel Moreno, acompanyat del secretari tècnic del Consell, Xavier Dobón, han estat els responsables d’explica aquest dijous els detalls dels nous jocs, amb els quals esperen atreure al màxims de nens i nenes possibles, i recuperar en la mesura que sigui possible la normalitat prepandèmia. Formen part del programa Esport Escolar, i estan organitzats pel Consell Esportiu, amb la col·laboració i suport econòmic de l’Ajuntament de Terrassa. Els Jocs compten amb diferents disciplines i modalitats, la qual cosa permet abraçar edats i gustos ben diversos.

I és que el principal objectiu del programa Esport Escolar és mantenir, però sobretot incrementar, l’hàbit de practicar esport de manera continuada entre els infants, ja que es considera que l’esport també és fonamental com a base per potenciar valors educatius, a més de ser un mitjà de formació integral i d’adquisició d’hàbits saludables.

Ciclisme i futbol sala inclusiu

Una de les principals novetats és que enguany s’ha apostat per crear una nova lliga: una competició de futbol sala per a infants amb capacitats diverses, d’entre 10 i 16 anys. D’aquesta manera, s’aposta per la diversitat i inclusivitat dins del món de l’esport escolar, donant l’opció a la canalla a poder gaudir de l’esport d’una manera sana.

Una de les activitats que crea més afició és la de ciclisme. Aquest 2020-21, consistirà en 4 trobades de ciclisme què els infants, d’entre 5 a 16 anys, podran gaudir de la conducció de la bicicleta realitzant voltes al circuit, una cursa per categories i sense classificació i un circuit de jocs d’habilitats. Tindrà lloc al Circuit Municipal de Ciclisme de Terrassa en horari de tarda per afavorir la participació d’esportistes i la primera es durà a terme el pròxim 23 d’octubre.

Però a més del futbol sala i el ciclisme, n’hi ha molts més: atletisme, bàdminton, bàsquet, cros, curses d’orientació, dansa esportiva, escacs, futbol, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, handbol, hoquei herba, hoquei línea 3×3, judo-taekwondo, natació, patinatge, tennis de taula i voleibol.

Nens i nenes participants a la darrera jornada de ciclisme dels Jocs esportius
Nens i nenes participants a la darrera jornada de ciclisme dels Jocs esportius

Nou comentari