MónTerrassa
TeC aposta per destinar un 15% del superàvit de l’Ajuntament a lloguers socials
  • CA
x
Lucía Marín i Xavi Martínez han presentat les idees de TeC en matèria d’habitatge | R.R.

Terrassa en Comú ha explicat aquest dimarts les seves idees en matèria d’habitatge. Lucia Martín, ex diputada i candidata de Barcelona en Comú i Xavi Martínez, número 3 per Terrassa, han criticat “la vulneració en els drets de l’habitatge que es pateix en moltes ciutats, també d’Espanya i d’Europa”. Martín ha lamentat les “nefastes polítiques en habitatge realitzades pel PSC, que ha fomentat habitatges de compra, i això fa que el parc d’habitatges de lloguer disponibles sigui de l’1%, mentre que en d’altres països és del 20%”. L’ex diputada ha criticat el servilisme de formacions com PP i PSC, que segons el seu criteri “han posat una catifa vermella els fons d’inversió que han disparat els preus”. També ha criticar el canvi d’opinió de Pedro Sánchez, que va trencar un compromís que havia adquirit amb els Comuns per tal de regular els preus per acabar “acceptant les pressions dels lobbys”. TeC vol acabar amb “la inflació” que s’ha traslladat als lloguers, i ha reivindicat que l’habitatge “no és una mercaderia, sinó un dret bàsic”.

Pels Comuns, calen mesures polítiques més enllà de l’àmbit municipal. “Cal que s’acabi la fiscalitat que facilita l’entrada als fons voltors”, ha afegit Martín, que ha desgranat algunes de les propostes que té en ment la formació si surt escollida a Terrassa: “Impulsar un veritable parc públic de lloguer, protegir veïns de l’emergència habitacional i corresponsabilitzar el mercat privat, que durant anys s’ha beneficiat d’ajudes públiques”. TeC es presenta com “l’única” formació capaç d’impulsar aquestes mesures. “L’Ajuntament socialista ha fet de majordom dels poders econòmics immobiliaris en els últims anys”, ha completat Xavi Martínez.

El candidat terrassenc assegura que Terrassa viu una situació d'”emergència habitacional, amb unes 800 famílies en espera de l’adjudicació d’un habitatge de la Taula d’Emergència, i 5.000 famílies esperant un lloguer social”. El número 3 per Terrassa ha lamentat que el PSC no hagi iniciat “cap habitatge de lloguer de protecció social” en el darrer mandat. Des de TeC defensen que porten en el seu programa més de 60 propostes en matèria d’habitatge. “Aprovarem un 30% de cessió de noves construccions de nous habitatges per al lloguer social. Això podria significar uns 130 habitatges nous. Cal un pla de xoc per incrementar gradualment l’habitatge públic, que creixi en un 15%. No és un repte senzill, però es podrien assolir uns 450 habitatges l’any”, ha explicat. Martínez, a més, ha defensat que caldria destinar el 15% del superàvit de l’Ajuntament a la “construcció i compra de lloguer social”. A més, ha anticipat la voluntat de crear “un observatori d’habitatge local a Terrassa, que faci un seguiment de les polítiques que s’han d’implementar amb participació ciutadana, i també una fotografia real i concreta de la situació extrema de l’habitatge a la nostra ciutat”. TeC també aposta per acompanyar les famílies afectades per desnonaments “fins l’últim minut” a través de serveis socials de l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa