MónTerrassa
El projecte esportiu de TeC passa per nous pavellons i la feminització
  • CA
Xavi Matilla i Sole Cabello
Xavi Matilla i Sole Cabello | cedida

!--akiadsense-->

El Pla director de l’esport de Terrassa es va presentar fa poques setmanes i reflectia una manca d’instal·lacions esportives a la ciutat, afirma Xavi Matilla. alcaldable de TeC. “Al llarg de molts anys i molts mandats hi ha hagut una deixadesa per part dels governs del PSC sobre els compromisos en matèria esportiva. Des de Terrassa en Comú creiem que el problema no és només la manca d’instal·lacions esportives, sinó el que hem detectat és una manca de projecte polític pel que fa a l’esport a la ciutat de Terrassa. Ha fet que en aquests moments les instal·lacions esportives estiguin ocupades majoritàriament per homes i que moltes persones no puguin accedir a la pràctica esportiva” ha explicat, acompanyat de Sole Cabello, ex-esportista d’elit, que va ser tercera d’Espanya en halterofília.

Xavi Matilla ha explicat dos projectes a la franja est de Terrassa, “al recinte del Poliesportiu de Les Arenes, que es construeixi un pavelló en els quatre anys vinents. Un espai suficientment gran per a reconvertir-lo en una nova instal·lació amb un pavelló cobert. Així com un segon projecte en el solar que ocupava l’antic Mercadal a Torre-Sana, un nou Centre Esportiu Municipal al darrer de la qual hi hagi un projecte públic, amb l’objectiu de facilitar l’accés a la pràctica esportiva a tota la població i feminitzar la pràctica esportiva a Terrassa. Un projecte que estarà articulat amb entitats, escoles, amb els diferents espais que necessiten instal·lacions i espais on desenvolupar la pràctica esportiva.”

“Gràcies a les entitats es poden practicar un gran nombre d’esports, però hem vist que hi ha hagut un govern municipal que no ha tingut cap projecte per organitzar i ordenar com es practica l’esport a la ciutat. Ens trobem no només amb una manca d’instal·lacions, sinó que aquestes estan ocupades majoritàriament per esports masculinitzats on l’esport femení té molt poca disponibilitat. I un segon problema que és que en aquests moments hi ha moltes famílies, moltes persones, molts nens, i sobretot, moltes nenes que no poden accedir a la pràctica esportiva, perquè no hi ha cap mena d’oferta o servei públic que garanteixi aquest servei”, ha afegit Matilla.

La candidata de TeC Sole Cabello ha volgut incidir en “la feminització de la pràctica esportiva. No pot haver-hi una majoria de nens que practiquen esports i una minoria de nenes: Necessitem polítiques per a la feminització de l’activitat física des de l’ajuntament, una mirada política en el model esportiu de la nostra ciutat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa