MónTerrassa
Josep Rull: “Si volen que anem amb manilles al Congrés, hi anirem”
  • CA
Josep Rull
Josep Rull | Ramon Navarro

!--akiadsense-->

Josep Rull ha participat a l’acte central de campanya de les eleccions municipals i europees de Junts per Terrassa la Plaça Rector Homs, darrere les esglésies de la Seu d’Ègara, un indret ben a prop d’on vivia abans de ser empresonat. “En aquesta plaça és per on passava per portar al Bernat i al Roger al Parc Vallparadís”, ha explicat ha través d’una videoconferència.

Rull ha defensat que vol la independència per convertir Catalunya “en l’Holanda o la Suècia del sud d’Europa, per generar prosperitat”. L’exconseller empresonat també ha parlat de les condicions com alguns presos arribaran la setmana vinent al Congrés per recollir les actes com a senadors i diputats. “Veure que hi hem d’arribar clandestinament, que ens vigilaran tota l’estona, que no podrem fer cap roda de premsa ni reunió amb el grup parlamentari, que ens controlaran permanentment, i algú, de manera magnànima, diu que no anirem emmanillats. Si volen que anem amb manilles, hi anirem. No són la nostra vergona, són la seva. La presó preventiva és la seva vergonya. La nostra dignitat la tenim intacta. Que es preocupin per la imatge que té el regne d’Espanya per empresonar persones per les seves idees”. Per a Rull, el problema no és exclusiu dels catalans: “El té tota la democràcia espanyola. El dia de demà serà qualsevol que discrepi. La nostra causa és la dels que pateixen repressió per la seva ideologia, naturalesa o estracte social. Avui més que mai la nostra és la causa de la llibertat”, ha sentenciat.

L’exconseller empresonat des de fa 453 dies ha enviat un missatge d’optimisme des de Soto del Real: “Aquest sacrifici no serà en va. Aconseguirem, tots junts, que el dia de demà, el Roger i el Bernat, els nostres fills i filles, visquin en un país lliure on mai més ningú hagi de patir presó o exili per defensar les nostres idees”. La veu de Rull ha estat una de les més destacades d’un acte emotiu on també hi ha participat l’expresident a l’exili, Carles Puigdemont, i l’exconseller, també exiliat, Lluís Puig.

“Ens pertoca treballar plegats. Hem de tenir un desenvolupament sostenible, ens hem de preparar pel canvi que suposarà la B-40 i per adaptar-nos a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Hem de ser capdavanters, treballar per aquests objectius”, ha explicat Lluís Puig, que ha posat la seva dosis d’emotivitat en agrair el gest dels fills i filles d’alguns presos, que els van visitar a Bèlgica, on els van portar dàcars, postres tradicionals terrassencs. “Els dàcars van arribar bé i els vam poder degustar des de l’exili”, ha assegurat Puig, que ha agraït a Rull la recomanació feta. Aquest exconseller, a més, ha aprofitat per fer una comanda des de Soto del Real. Seguint amb el discurs de Puig, ha lamentat que la seva formació no aconseguís implicar-ne d’altres en una llista unitària, però ha celebrat el pacte independentista de cara a l’endemà del 26-M. “Hem signat un pacte perquè el 27 de maig fem alcalde o alcaldessa qualsevol partit que treballi per la independència. Si no assolim la victòria, ajudarem a que Terrassa pugui tenir una alcaldia independentista. Tenim molt clar que no pactarem amb la gent del club del 155″.

Al costat de Puig, escoltava atent un Puigdemont que s’ha emocionat en veure l’emoció de l’exconseller a l’hora de referir-se a les desenes de terrassencs que s’han apropat a la plaça. “Puig, que sent la ciutat a través de les persones. Les ciutats, si no tinguessin aquesta ànima, serien urbanitzacions”, ha arrencat l’expresident, que ha demanat “el mateix vot” a les municipals i a les europees per tal de defensar “el mateix missatge i projecte”. “El discurs que volem enviar al món és el mateix. Miraran molt el que ha fet Junts per Catalunya. Les grans ciutats de Catalunya han d’enviar un missatge. Hi haurà dues urnes, però només una papereta”, ha exposat Puigdemont. L’expresident ha fet una crida als seus votants per tal d’ajudar-los a convèncer als indecisos per obtenir el millor resultat possible. “Tot ciutadà d’Europa que es reconegui amb la lluita democràtica, està del costat de gent que protegia urnes i paperetes, allò tant sagrat pel que es va fundar la Unió Europea. Europa s’hi reconeix, i no es reconeix en la violència de l’Estat espanyol. Tots sabeu el preu que té defensar això, però és el que Europa necessita”, ha explicat.

Si Puig i Puigdemont han desfermat diverses ocasions entre els assistents, Rull ha protagonitzat els moments de major emotivitat. L’exconseller ha agraït especialment als ciutadans de Terrassa el fer que cada vespre es reuneixin davant del Raval de Montserrat per demanar la llibertat dels presos polítics. “També és la ciutat d’on arriben més cartes”, ha afegit, també emocionat mentre veia (no ho podia escoltar) la plaça plena de gom a gom. Rull ha defensat la candidatura que tanca: “Som la veu del progrés i la modernitat. Volem modernitzar Terrassa i Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa