MónTerrassa
VÍDEO | 10 consells pel dia del part
 1. Confia en la teva capacitat i la del teu nadó; formeu un equip perfecte. El teu cos està dissenyat per parir. Ho tens tot, confia en tu mateixa i permet que el procés de part flueixi.
 1. La respiració és una eina molt poderosa, t’ajuda a relaxar-te i a mantenir la calma. Les respiracions profundes  i controlades durant les contraccions ajuden a disminuir la sensació de dolor. Pots fer servir tècniques de relaxació, aromateràpia, música, pilotes de part, sacs de llavors, massatges, aigua calenta mitjançant dutxa o banyera, òxid nitrós… no tot es limita a l’epidural.
 1. Tens dret a estar acompanyada en tot moment per la teva parella o la persona de confiança que tu triïs. Podreu gaudir junts d’un dels moments més important de la vostra vida i comptaràs amb el suport d’algú que t’estima, que coneix les teves preferències i que pot ajudar-te en el procés de part.
 1. Recorda el que moviment i la verticalitat acceleren el procés del part. També serà important que mantinguis una bona hidratació. Durant el part, pots prendre aigua o begudes isotòniques i també pots menjar aliments lleugers i energètics sempre que el procés avanci amb normalitat.
 1. Pregunta a la teva llevadora els dubtes que tinguis i expressa les teves inquietuds. Pots parlar amb ella sobre qualsevol tema referent al part i al seu progrés, així com de les cures del postpart i del nadó. La teva llevadora t’acompanyarà durant tot el procés i procurarà donar-te el suport que necessitis en cada moment.
 1. El pla de part és una eina molt útil per donar a conèixer les teves preferències. Es tracta d’un document escrit que pots omplir o redactar durant l’embaràs i que podràs entregar a l’equip que t’atengui el dia del part. En aquest document pots exposar les teves preferències sobre el part, l’acompanyament, la monitorització, els mètodes d’alleujament del dolor, les posicions per l’expulsiu, el deslliurament de la placenta, el pinçament del cordó, les cures del teu nadó o les preferències sobre l’alletament. Recorda que és un pla dinàmic que servirà de guia, i que es pot anar adaptant si  canvies d’opinió durant el procés del part. Et recomanem que treballis el teu Pla de Part també amb la persona que t’acompanyarà. Això afavorirà que tingueu una visió conjunta del dia del part i facilita que el teu acompanyant sàpiga com pot ajudar-te en certs moments.
 1. Recorda que, el nadó i tu sou els protagonistes d’aquest dia.  És important que puguis conèixer les teves opcions i que disposis de tota la informació perquè siguis tu qui prengui les decisions, amb el suport dels professionals que t’atenen. 
 1. Confia en l’equip assistencial que t’atén i que vetlla tant per la teva salut com la del teu nadó i al mateix temps procurarà que et sentis confortable. Confia en la seva experiència i segueix els seus consells quan sigui necessari i mantingues una comunicació oberta amb ells. El treball en equip i la comunicació clara són fonamentals per aconseguir que sigui la millor experiència possible.
 1. Tant aviat com neixi el teu nadó, és important poder col·locar-lo pell amb pell amb tu. Aquest contacte físic té múltiples beneficis per ambdós: ajuda a regular la freqüència cardíaca, la respiració i la temperatura del teu nadó, i a mantenir-se tranquil. També afavoreix la creació del vincle amb el teu fill i s’associa a majors taxes de lactància materna exitosa. La succió al pit del teu nadó fa segregar oxitocina, coneguda com l’hormona de l’amor. A més, aquesta hormona afavoreix la contracció uterina, disminueix el sagnat post-part i promou la sensació de benestar i a la recuperació del part. 
 1. Recorda que cada part és únic, no comparis la teva experiència amb la d’altres mares perquè cada part és diferent. Està bé tenir una idea d’allò que vols però un bon consell és que no et tanquis en banda. Deixa un espai per aquelles situacions que poden esdevenir i que potser no t’has plantejat o per aquelles que no pots controlar. El dia del teu part pot ser meravellós tot i no ser exactament com l’havies imaginat. Gaudeix del moment i celebra la teva fortalesa i la del teu nadó.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Mónica a juliol 26, 2023 | 10:44
  Mónica juliol 26, 2023 | 10:44
  10 consells PER AL dia del part. De res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa