MónTerrassa
El trastorn límit de la personalitat, a la conversa dels Dijous de Mútua

La tercera conversa del cicle d’enguany, que tindrà lloc aquest dijous 18 de maig, abordarà el trastorn límit de la personalitat i les autolesions i anirà a càrrec de la Dra. Iria Méndez, psiquiatra del servei de Salut Mental Infantojuvenil de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT). Igual que la passada edició, s’esdevindrà a les 18h mitjançant l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el Facebook Live del diari digital Món Terrassa. L’experta conversarà amb el periodista Marc Redorta i tractarà sobre la prevalença de les autolesions i les conductes suïcides en els adolescents del Vallès Occidental. Així mateix, la Dra. Méndez també posarà sobre la taula l’evolució en la darrera dècada d’aquests comportaments així com les similituds i diferències respecte la població adulta. Finalment, en el decurs de la conversa, l’especialista farà referència també a les estratègies que s’empren -tant de detecció com d’intervenció- per abordar les autolesions i les conductes suïcides.

Tal i com ja vam avançar, el calendari d’enguany contempla un total de set converses i els continguts s’han treballat en base a la percepció social dels temes que més interès poden generar entre el públic així com a les aportacions que els professionals de l’entitat han recollit dels seus pacients. En aquest sentit, les converses restants se centraran en les temàtiques següents: el dia del part (juny), la recuperació de l’olfacte (setembre), la psoriasi i la sexualitat (octubre) i les al·lèrgies respiratòries infantils (novembre).

Més de dues dècades

El cicle “Dijous de Mútua” es van iniciar l’any 2002 amb la voluntat d’aproximar temes mèdics d’actualitat i,  vint-i-una edicions després, ha aconseguit consolidar-se i mantenir aquesta essència divulgativa. Des de llavors  s’han dut a terme 110 conferències -amb una assistència mitjana d’una cinquantena de persones- en les que hi  han intervingut més de 140 professionals de l’entitat. Al 2016 van començar a retransmetre’s telemàticament,  fet que va representar un salt qualitatiu ja que cadascuna va arribar a una mitjana de més 1.000 persones i va  registrar al voltant de 700 visualitzacions dels vídeos.

Durant el 2020 el cicle es va veure alterat per la pandèmia i  es va reprendre fa dues edicions amb un nou format: els “Dijous de Mútua online”, el qual ha tingut una molt  bona acollida ja que la mitjana de persones d’abast a les plataformes socials ha estat de 262.568 usuaris i les visualitzacions de prop de 51.000.  Aquesta nova fórmula es va materialitzar través de l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el  Facebook Live del Món Terrassa i la modalitat de conversa entre un professional i un periodista.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa