MónTerrassa
La situació actual de la Sida, al darrer Dijous de Mútua de l’any

El proper dijous a les 18h se celebrà la darrera conversa del 2022 del cicle “Dijous de Mútua”. Sota el títol “La pandèmia de la sida:  40 anys després, on som?”, anirà a càrrec del Dr. David Dalmau, coordinador de la Unitat  Funcional de VIH/Infeccions de Transmissió Sexual/PrEP de l’Hospital Universitari  MútuaTerrassa i director de la Fundació Docència i Recerca i abordarà la situació actual i futura  de la pandèmia de la sida. Es podrà seguir en directe pel perfil d’Instagram de MútuaTerrassa i pel Facebook Live de MónTerrassa.

El passat mes d’abril es va donar el tret de sortida a la vintena edició del cicle “Dijous de  Mútua”, una efemèride ben especial ja que es compleixen dues dècades de la posada en  marxa d’aquesta iniciativa divulgativa sobre temes mèdics d’actualitat que tan bona acollida ha  tingut a la ciutat. Des de llavors son diverses les temàtiques que s’han abordat en el marc de  l’esmentat cicle: els tractaments pel càncer, les patologies associades a l’oïda, la salut sexual,  l’abordatge integral de la obesitat i la rehabilitació postural. Els experts han conversat amb el  periodista Marc Redorta i s’ha retransmès en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el  Facebook Live del diari digital MónTerrassa. 

En el transcurs de la pròxima conversa, el Dr. Dalmau donarà una visió actual sobre la  situació de la pandèmia de la sida amb el perfil canviant de les conductes de risc de les  persones infectades, que afecta principalment als més joves, a l’arribada de la PrEP (profilaxi  pre-exposició al VIH) i les seves conseqüències, als tractaments actuals i a les comorbiditats  associades al VIH i l’estigma terapèutic. També establirà un paral·lelisme amb les similituds i  diferències amb la pandèmia de la Covid-19, tot això sense descuidar la crua realitat de l’altra  cara de la moneda: la pandèmia de la SIDA als països més pobres. 

Per a finalitzar el Dr. Dalmau donarà una visió del futur de la recerca accelerada i arribada de  molts fàrmacs i vacunes en poc temps i la diferència amb altres medicacions antiinfeccioses. 

Un calendari configurat en base a les peticions dels assistents 

El programa d’enguany l’ha conformat un total de sis converses que es van iniciar a l’abril i  acabarà amb aquesta del novembre. Totes elles s’han treballat en base a les aportacions i  peticions temàtiques realitzades pels assistents a les conferències d’anteriors edicions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa