MónTerrassa
La rehabilitació postural, protagonista del “Dijous de Mútua” online
  • CA

 

Nova conversa del cicle “Dijous de Mútua” amb la rehabilitació postural com a eix central. Serà el pròxim dijous a les 18.00 hores a  través de l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el Facebook Live del diari digital Món Terrassa.  

L’experta conversarà amb el periodista Marc Redorta sobre les actituds posturals i les patologies que les envolten. Lorente es  referirà a la conveniència d’equilibrar capacitats i demandes de la nostra esquena per tal de no arribar a la fatiga, la qual  sovint desencadena en lesió o dolor articular. En aquest sentit, també abordarà el concepte “higiene postural de columna”, el  qual fa referència a un programa educacional per promoure estratègies orientades a prevenir lesions en el desenvolupament  de les activitats de la vida diària.  

En el transcurs de la conversa també s’explicaran les particularitats dels tipus existents de postura -estàtica i dinàmica- i es  farà especial incidència en la importància de la correcció postural en el desenvolupament de qualsevol activitat de la vida  diària. Finalment, l’experta també es referirà al paper de l’activitat física en la millora del mal d’esquena. 

Els continguts del programa d’enguany s’han treballat en base a la percepció social de les temàtiques que més interès poden  generar entre el públic així com a les aportacions que els professionals de l’entitat han recollit dels seus pacients. Les conversa  restant, amb la que es clourà el cicle d’enguany, s’esdevindrà el dijous, 24 de novembre i abordarà l’estat actual de la SIDA.  

Dues dècades de “Dijous de Mútua”: un centenar de conferències i més de 130 professionals implicats  

El cicle “Dijous de Mútua” es van iniciar el passat 2002 amb la voluntat d’aproximar temes mèdics d’actualitat i, vint edicions  després, ha aconseguit consolidar-se i mantenir aquesta essència divulgativa de rigorositat i proximitat. Des de llavors s’han dut  a terme 102 conferències -amb una assistència mitjana d’una cinquantena de persones- en les que hi han intervingut més de  130 professionals de l’entitat.  

Al 2016 les conferències van començar a retransmetre’s per via telemàtica i aquest fet va representar un salt qualitatiu ja que  cadascuna va arribar a una mitjana de més 1.000 persones i va registrar al voltant de 700 visualitzacions dels vídeos. Durant el  2020 el cicle va veure alterat el seu calendari degut a la pandèmia i es va reprendre l’any passat amb un format diferent: els  “Dijous de Mútua online”, el qual ha tingut una molt bona acollida ja que la mitjana de persones a l’abast ha estat de 24.000 i  les visualitzacions de cada vídeo de prop de 5.000.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa