MónTerrassa
La prevenció del suïcidi, tema central del “Dijous de Mútua”

El proper dijous, 25 de novembre, se celebra una nova conversa -l’última d’aquest 2021- en el marc del cicle “Dijous de  Mútua” i sota el títol “Parlem del suïcidi, fem prevenció!”. Es podrà seguir a  través de l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i pel Facebook Live de Món Terrassa a partir de les 18 hores.

En el transcurs de la conferència, el Dr. Monreal explicarà els contextos i les circumstàncies per les quals sol donar-se el suïcidi,  aportarà dades sobre la incidència d’aquesta problemàtica i es referirà també als efectes que hi ha tingut la pandèmia.  Tanmateix, el Dr. Monreal també exposarà com detectar conductes prèvies i patrons de comportament, donarà pautes i  consells sobre què pot fer l’entorn més proper i explicarà com caldria afrontar socialment aquest problema. Finalment,  l’expert també detallarà què és el Codi Risc de Suïcidi que va implementar-se a Catalunya el passat 2014 i abordarà què  poden fer els metges i les administracions per intentar abordar-lo amb les màximes garanties d’èxit.  

Tal i com es va donar a conèixer a l’abril coincidint amb l’inici de les conferències, el cicle ha adoptat el format online i també ha incorporat la modalitat de conversa entre un professional de l’HUMT i el periodista Marc Redorta. Les prop de  3.000 visualitzacions que acumulen les diverses converses són una bona prova de la bona acollida que ha tingut quest  nou format.  

Pel que fa als continguts que s’han tractat prèviament, la conversa inaugural va abordar la incontinència urinària en la dona (abril); la segona es va centrar en la insuficiència cardíaca (maig); la tercera conversa va tractar sobre la fractura de  fèmur proximal en gent gran (juny); la quarta va tenir l’autisme com a protagonista (setembre); i, finalment, la darrera va centrar-se  en la microbiota (octubre).  

Un calendari configurat en base a les peticions dels assistents  

El programa d’enguany el formen un total de sis converses que es van iniciar a l’abril i acabarà amb aquesta del proper  dijous. Totes elles s’han treballat en base a les aportacions i peticions temàtiques realitzades pels assistents a les  conferències d’anteriors edicions. El cicle “Dijous de Mútua” s’ha concebut amb la idea de divulgar temes mèdics i  d’informar de forma entenedora sobre tot el que preocupa a la societat.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa