MónTerrassa
Es reprèn el cicle de conferències del “Dijous de Mútua”
  • CA

Sota el títol “Comprendre les persones amb autisme”, la conversa en el marc del cicle “Dijous de Mútua” anirà a càrrec de la Dra. Amaia Hervás, cap del  Servei de Salut Mental Infanto-Juvenil de l’entitat.  

En el transcurs de la conferència, explicarà què és l’autisme, el significat de l’espectre autista així com l’afectació entre  homes i dones i les edats més freqüents a partir de les quals es comença a detectar. A més també donarà pautes per tal que els pares el puguin identificar, parlarà sobre el diagnòstic i també exposarà en què consisteix el tractament i  l’autisme en l’edat adolescent i adulta. El paper de les famílies és un altre dels aspectes que es tractaran així com la  seva possible incorporació a la vida laboral i què pot fer la societat per ajudar-les. 

D’acord amb les circumstàncies del context actual i tal i com es va donar a conèixer a l’abril coincidint amb l’inici de les conferències, el cicle ha adoptat el format en línia -a través de l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el  Facebook Live del diari digital Món Terrassa- i també ha incorporat la modalitat de conversa entre un professional de  l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i el periodista Marc Redorta.  

Pel que fa als continguts que s’han tractat prèviament, la conversa inaugural va abordar la incontinència urinària en la  dona (abril), la segona es va centrar en la insuficiència cardíaca (maig) i la tercera conversa va tractar sobre la fractura de  fèmur proximal en gent gran (juny).  

Un calendari configurat en base a les peticions dels assistents  

El programa d’enguany el formen un total de sis converses que es van iniciar a l’abril, finalitzaran al novembre i s’ha  treballat en base a les aportacions i peticions temàtiques realitzades pels assistents a les conferències d’anteriors  edicions. El proper 28 d’octubre la temàtica escollida és l’afectació a la salut de la microbiota intestinal i el cicle  finalitzarà el dijous 25 de novembre amb una conversa sobre el Parkinson. 

El cicle “Dijous de Mútua” s’ha concebut amb la idea de divulgar temes mèdics i d’informar de forma entenedora sobre  tot el que preocupa a la societat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa