MónTerrassa
Com actuar davant d’una aturada cardíaca, en els ‘Dijous de Mútua’
  • CA

El dijous 7 de novembre (després que s’hagi posposat l’esdeveniment), se celebrarà una nova conferència del cicle ‘Dijous de Mútua’ sota el títol “Com actuar davant d’una aturada cardíaca?”. Anirà a càrrec del Dr. Baltasar Sánchez, metge adjunt al servei de Medicina Intensiva de l’HUMT i president de la Comissió d’RCP; i de Sergi Mayol, cap base del Servei d’Emergències Mèdiques. Tindrà lloc a les 18.00 hores a l’edifici docent de MútuaTerrassa (C/ St. Antoni, 39).

En el transcurs de la conferència -la qual té per objectiu conscienciar sobre la importància de la supervivència de la persona que pateix una parada cardiorespiratòria al carrer- els professionals exposaran fins on ha transcendit el paper del “primer intervinent” ja que normalment és un ciutadà que no acostuma a ser personal sanitari. En aquest sentit, es referiran a la conveniència de saber efectuar una bona reanimació cardiopulmonar així com d’actuar amb una prompta desfibril·lació. Explicaran que ambdós elements esdevenen clau per a la supervivència de la víctima i parlaran sobre la importància del factor temps a l’hora d’actuar en aquests contextos.

Finalment també s’abordaran els objectius amb els quals el Parlament Europeu -el passat 2012- va tirar endavant la iniciativa de crear una Setmana Europea de l’Aturada Cardíaca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa