MónTerrassa
La Pia celebra el Dia de la No Violència amb una càpsula del temps
  • CA

Aquest dimecres, 30 de gener, s’ha celebrat a l’Escola Pia de Terrassa el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, en commemoració de l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Per aquest motiu, el centre egarenc i els altres 19 de Catalunya organitzen cada any activitats diverses de reflexió sobre la pau i els drets humans en el nostre món.

Enguany, per primera vegada, totes les escoles realitzen una mateixa activitat, la “càpsula del temps”, sorgida del treball conjunt dels delegats i delegades de cada escola i al consell de delegats de l’Escola Pia de Catalunya. Tot l’alumnat ha reflexionat sobre com s’imaginen el món d’aquí 5 anys pel que fa a la Pau i han elaborat algun producte (dibuixos, poemes, vídeos, collage….) que guardaran dins de la “càpsula” de cada escola durant els propers 5 anys.

L’any 2024 a cada escola s’obriran les càpsules i es treballarà amb les idees que s’hi van guardar i la situació real del moment. A l’Escola Pia de Terrassa hem treballat aquest projecte amb tots els alumnes de l’escola, des de P3 fins a 2n de Batxillerat, i mitjançant l’anàlisi de la vida i obra de Premis Nobel de la Pau d’ara i d’abans com són Frèderic Passy, la Mare Teresa de Calcuta, Rigoberta Menchú, Martin Luther King, Denis Mukwege i Nadia Murad, entre d’altres. A la tarda amb les famílies s’ha compartit missatges de pau que guardarem a la Càpsula de la Pau per retrobar l’any 2024. Ha estat un acte emotiu i engrescador que ha deixat un any més la seva empremta en tots els infants i joves de l’escola!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa