MónTerrassa
Èxit de participació a la primera jornada astronòmica a l’Escola Pia de Terrassa
  • CA
Cicle sobre astronomia a l'Escola Pia de Terrassa
Cicle sobre astronomia a l’Escola Pia de Terrassa | Escola Pia

!--akiadsense-->

Prop d’un centenar de persones es van reunir a la Primera Jornada Astronòmica de l’Escola Pia de Terrassa. La primera sessió del cicle astronòmic dedicat a Toni Miras va ser un èxit de participació, en una jornada oberta a tota la ciutat on es va observar la Lluna, Saturn i Júpiter.

Aquest projecte neix amb l’objectiu de divulgar l’astronomia i alhora recordar en Toni Miras, professor durant molts anys de l’escola Pia de Terrassa i que va morir l’any passat. Ell va iniciar i consolidar les jornades d’observació astronòmica i també va ajudar a planificar, amb molta il·lusió, aquesta iniciativa. En aquesta primera sessió s’han utilitzat dos telescopis catadiòptrics del tipus Maksutov-Cassegrain motoritzats.

Els assistents a la jornada van poder fer una observació dels planetes i astres
Els assistents a la jornada van poder fer una observació dels planetes i satèl·lits | Escola Pia de Terrassa

!--akiadsense-->

Els assistents han pogut observar els 4 satèl·lits galileans de Júpiter: Io, Europa, Ganímedes i Calisto, rotant al seu voltant. També s’ha pogut descobrir els anells de Saturn i la banda de Cassini; quan les condicions de turbulència atmosfèrica han estat òptimes. També s’han observat els satèl·lits Titan i Rea. Pel que fa a la Lluna, la jornada s’ha centrat en els cràters propers al terminador, on s’ha pogut apreciar el relleu i les ombres. Alguns participants han fet fotografies de bona qualitat de la Lluna a través del mòbil i telescopis. La propera sessió del proper 31 de gener, on s’espera descobrir més tresors de la volta celeste.

Primera sessió del cicle sobre astronomia dedicat a Toni Mira
Primera sessió del cicle sobre astronomia dedicat a Toni Mira | Escola Pia de Terrassa

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa