Eudald Carbonell

Eudald Carbonell | Cedida

Aquest dijous, dia 17 d’octubre, l’Escola Pia de Terrassa estava previst que tingués lloc una conferència a càrrec del Dr. Eudald Carbonell. L’antropòleg i arqueòleg oferirà una xerrada oberta a la ciutadania a partir de les 20h sota el títol “Evolució i innovació”. Finalment però, s’ha decidit traslladar-la al dia 7 de novembre a la mateixa hora.

Com l’humà, físicament més dèbil, ha pogut sobreviure i crear societats més o menys evolucionades? Per Eudald Carbonell “sense la Cooperació, l’espècie humana molt probablement no hagués pogut sobreviure” i subratlla que “en el sí de les comunitats, la cooperació pot ser avantatjosa per a l’espècie, i és en aquesta cohesió social on podem trobar els orígens de la tecnologia i la socialització”.

Però quins són els mecanismes que fan que els humans adoptin actituds com la cooperació? És la innovació també un mecanisme de supervivència? Aquestes són algunes de les preguntes que l’antropòleg intentarà contestar en una conferència que forma part del projecte SUMMEM endegat per l’Escola Pia de Terrassa i que pretén mostrar com el treball cooperatiu és un “element fonamental” per “assolir el cim”. I per aconseguir-ho cal “potenciar la participació de tot l’alumnat, treballar la seva autoconfiança i el lideratge compartit. Treballar la cohesió del grup-classe i fer que se sentin compromesos amb un objectiu comú, alhora que els exigim una responsabilitat individual per allò que aporten al grup”.

Es demana inscripció prèvia clicant aquí

Cartell on s'anuncia la conferència

Nou comentari