MónTerrassa
En Comú Podem promet transformar les rieres en eixos vertebradors

“Tenim el compromís inequívoc de convertir les rieres en grans eixos vertebradors que transformin el barris perifèrics en noves centralitats urbanes”. Així de clar ha estat el número 2 de la llista de Terrassa En Comú Podem, Òscar Galeote, en explicar el projecte del partit per a les rieres de Terrassa. El grup municipal aposta per crear una oficina tècnica amb mitjans tècnics i experts, a més d’augmentar la dedicació pressupostària a les rieres, per acabar amb les “fractures entre barris” i fer d’aquest espai “un eix que ens uneixi”, en paraules de la candidata a l’alcaldia, Agnés Petit.

La proposta d’En Comú Poden se sustenta en dues prioritats. La primera, la regeneració dels barris adjacents a les rieres per millorar la seva cohesió i connectivitat amb la resta de la ciutat. La segona, la recuperació de la gestió de les dinàmiques naturals de l’aigua amb “solucions eficients” que alhora estalvien alts costos de manteniment.

En Comú Podem pren l’exemple de Vallparadís per transformar les rieres

Com a exemple a seguir, els comuns se centren en el parc de Vallparadís i el seu pla d’execució. “A l’igual que el parc de Vallparadís, les rieres representen una oportunitat única per donar un nou impuls de vertebració i fer-ho des d’un urbanisme just i sostenible”. I per fer-ho, han anunciat que destinaran els recursos que siguin necessaris per redactar un pla estratègic per als torrents i rieres i crearan una oficina tècnica dotada d’experts.

Objectiu: “Recosir” els barris i trencar amb les “barreres urbanes”

L’objectiu és “recosir” tots els barris de la ciutat i convertir les “barreres urbanes” en espais de cohesió social amb mobilitat sostenible, biodiversitat, una gestió “intel·ligent” de les inundacions, i qualitat de vida, expliquen. “Sabem com fer-ho i hi destinarem els recursos necessaris per fer-ho realitat”, han conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa