MónTerrassa
Així hem viscut el Debat 28M “8 alcaldables a Terrassa”
  • CA

Món Terrassa organitza aquest dilluns dia 15 de maig un debat amb alcaldables de vuit formacions. El Cinema Catalunya acull la trobada amb els alcaldables de les cinc formacions amb representativitat actual a l’Ajuntament, Tot per Terrassa, Esquerra Republicana de Catalunya, Partit dels Socialistes de Catalunya, Ciutadans, i Junts; i de tres formacions històriques amb possibilitat d’obtenir regidors en les eleccions del 28 de maig de 2023, Partit Popular, Terrassa en Comú Podem, i CUP.

“8 alcaldables” és com hem titulat aquest debat, i es pot seguir en directe a través d’un Facebook Live a la pàgina de Món Terrassa i de l’streaming en directe a través del canal de YouTube. Paral·lelament, també podeu trobar el minut a minut al perfil de Twitter.

I fins aquí el debat amb els 8 alcaldables a la ciutat de Terrassa. Moltes gràcies a tothom per seguir-nos.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_53
15.05.2023 21:07

Jordi Ballart (TxT): 100% municipalista, 100% terrassenquista. Però un projecte plural amb valors com la transparecia, honestadat, justicia social o igualtat doportunitats. Reptes al davant: creixement econòmic; protecció social; millorarem la neteja, seguretat i el manteniment de la ciutat durant els pròxim 100 dies. Si el 28 maig votes TxT, hi guanya Terrassa,

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_52

Eva Candela (PSC): Represento una opció amb una llarga tradició municipalista, Som el partit que coneix cada racó de la ciutat. Estem a peu de carrer. Al costat de la gent. Som l’esquerra que dona solucions reals. Volem que Terrassa torni a ser una ciutat referent. Volem un govern que generi confiança, optimisme, i ambició. Ningú ha fet més per Terrassa que els socialistes. I ningú farà més per Terrassa que els socialistes.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_51

Ona Martínez (ERC): Una Terrassa més bonica, amb més cultura, més escoles bressol gratuïtes, un Ajuntament més modern. Terrassa té els ingredients per avançar més. Hem de pensar amb noves idees, nous projectes per mirar al capdavant. La Terrassa que no es resigna i que avança. Soc dona i soc jove, i un equip que ha demostrat solvència en la gestió. Confieu en nosaltres, i en Terrassa sencera. El 28 va de tornar enrere, estancats o continuar avançant.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_50
15.05.2023 21:06

Isabel Martínez (Cs): Necessitem que impostos no siguin un fre per l’activitat econòmica. Proposem noves bonificaicons per les empreses. Podem fer més amb menys si eliminem despeses superflus i donant suport a les empreses que es vulguin posar a Terrassa. Necessitem donar suport a les classes mitjanes treballdores i algu que parli sense embuts dels problemes reals de la ciutat. Demanem als ciutadans la seva confiança per seguir treballant.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_49

Meritxell Lluís (Junts): Volem sacsejar Terrassa i fer-ho amb positiu. Un Ajuntament que retorni l’ambició a la ciutat. Una ciutat capaç de forjar grans consensos. Una terrassa a pensar en gran on mai ningú sigui invisible. Que sigui capital de la qualitat de vida. No volem deslligar Terrassa d’allò que representa l’1 d’octubre. Votar Junts és votar solvència i un bon govern, i defensar la causa de la independència de Catalunya. La Terrassa que ens emociona, que somiem i que tenim il·lusió de viure-hi, només serà realitat si som fidels als nostres cors.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_48

Agnès Petit (TECP): Ens hi juguem molt. No hem de cedir els lobis. Volem ser la casa gran de la ciutadnaia. Volem una ciutat amb més qualitat de vida. Una Terrassa plena d’oportunitats per treballar. Una ciutat sense discriminacions, lliure, atractiva, i preparada per afrontar el repte de l’emergència climàtica. Tenim la valentia i la garantia d’aplicar a Terrassa moltes de les accions que estem aplicant a Barcelona.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_47

Marta Giménez (PP): Som una orgullosa egarenca i em nego a seguir vivint en una Terrassa encasellada en un govern de sempre. Exigeixo una Terrassa segura, plena d’oportunitats, neta i digne, i una Terrassa lliure en circulació.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_46
15.05.2023 20:56

BLOC 4. Minut d’or.

Jaume Bofill (CUP): La CUP ha estat l’única oposició real d’esquerres en aquests quatre anys. Som l’única organització que podem aturar l’extrema dreta a l’Ajuntament, no ens fa por enfrontar-nos al feixisme. Coneixem la ciutat, els barris i la gent. Nosaltres no venim a viure de la política. I quan la CUP es forta a les institucions, sempre passen coses.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_45

Agnès Petit (TECP): Qui ha aturat el Quart Cinturó ha estat la ciutadania organitzada i la defensa del Vallès Occidental. Ens sobta el paper d’ERC que estan en el bloc dels negocionistes climàtics.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_44

Marta Giménez (PP): Hem d’atraure comerç i indústria de qualitat. Una de les nostres propostes és baixar les taxes municipals un 20% dels nostres autònoms egarencs.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_43
15.05.2023 20:52

Isabel Martínez (Cs): El senyor Bofill té municipalitis. El que es tracta es de buscar nous gestors, per ser públic no implica ser millor. Cal trobar l’equilibri entre el públic i privat per generar riquesa. Es tracta de millorar la connectivitat. La gent ha deixat de venir perquè és impossible on deixar el cotxe.

 

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_42
15.05.2023 20:49

Meritxell Lluís (Junts): Sí, Ronda del Vallès i xarxa ferroviària. I que es desenvolupi el Pla específic de Mobilitat amb una sèrie d’accions en diferents àmbits de transport. Això és el que necessitem, per la mobilitat interna i per la connexió amb d’altres municipis.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_41

Ona Martínez (ERC): És una vergonya els anys i panys del que ha durat la B-40 per culpa dels governs del PSOE i el PP. I ja que havien destrossat el territori i invertit milions d’euros l’haurien d’haver acabat. Tothom s’omple la boca de comerç però omplim de vida els carrers i deixem d’apostar per macrocentres, i desindustrialitzar el cas urbà.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_40

Jordi Ballart (TxT): Estem parlant de Ronda Nord entre Terrassa i Sabadell és perquè hi va haver una molt bona feina aprovant un Pla específic de Mobilitat del Vallès, no per un partit polític sinó per un acord entre institucions.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_39
15.05.2023 20:45

Jaume Bofill (CUP): Terrassa ha de ser capital de la justícia social. De la municipalització dels serveis com ho va ser en l’aigua, ha de defensar la nostra Anella Verda apostant per zones agroforestals no pels Bellots II, i que planti cara als fons voltors i ara només els hem posat la catifa vermella. Ha de ser capital de lluita per la independència i per una economia social, amb una xarxa de suport a treballadors i petites empreses. Estem en contra dels macrocentres comercials que estan projectats: serà una matança pel comerç de proximitat i no hi haurà volta enrere.

Sobre el Quart Cinturó és una aberració. S’han desforestat el 55% de les hectàrees, 8000 hectàrees. Les polítiques de fer més carreteres no és el camí. Cal apostar per l’Anella Verda i les vies. verdes

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_38

Marta Giménez (PP): Terrassa capital, sí. Però ens ho hem de creure i exercir. Hem crescut molt en els últims anys però no en infraestructures necessàries. No dubto de les bones intencions però creant comissions no es gestiona ni se soluciona. És necessari que l’Ajuntament ha d’afavorir que es creïn al nostre municipi llocs de treball, i com? millorant la mobilitat. La B-40 és necessària. I exigirem al govern espanyol l’acabi.

No s’ha de traslladar el problema a als carrers adjacents, s’han de fer alternatives. Hem defensat sempre reobrir la Rambla. La gent agafa el cotxe no per plaer. Tant Junts com ERC han governat a la Generalitat, i Terrassa segueix sent zona 3.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_37
15.05.2023 20:37

Agnès Petit (TECP): Si Terrassa vol ser capital ha d’exercir com a tal. Hem de superar l’actual aïllament que ens arracona per incidir allà on es prenen decisions. Hem de liderar la transició cap a un nou model productiu i energètic. Volem posar el centre l’economia social i solidària. Tenim una visió integradora dels polígons industrials en l’àmbit urbà.

Les improvitzacions acaben generant sensació de caos. Cal fer una millora substanciosa dels transports alternatius, amb més suport i recursos. Es parla port de transport alternatiu com un tramvia intramunicipal o la millora ferroviària a Rodalies amb una nova estació i això connectaria molt més la ciutat. L’aposta que està condemnada al fracàs evident és que no podem estar pensant en inversions en infraestructures viàries.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_36

Isabel Martínez (Cs): De les 30 línies d’actuació que plantegem la meitat van dirigides als petits generadors de riquesa i llocs de treball de la ciutat. També té a veure amb la fiscalitat, amb bonificacions per a les empreses, disminuir impostos, amb infraestructures, polígons, comerç o cultura. També cal mantenir una bona relació entre el públic i el privat. Som capital però no pot ser que una ciutat que ha crescut tant en habitants no ho hagi fet en equipaments. I això és una gran manca de planificació, cal invertir en recursos públics perquè siguin dignes i d’acord amb la ciutat que és Terrassa.

És imprescindible la finalització de la B-40 fins Abrera. Com podem posar pals a les rodes a una infraestructura que evita problemes de mobilitat interna. Hem de fer un nou Pla de mobilitat que ho englobi tot. No és una guerra al cotxe però el que no podem fer és no donar alternatives com el que està passant ara.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_35
15.05.2023 20:30

Ona Martínez (ERC): La capitalitat s’és si s’exerceix. S’ha de sortir i explicar els potencials de la nostra ciutat. Podem jugar a la Lliga de les ciutats mitjanes europees. Tenim molts potencials, només cal saber-los explicar. Hem de recuperar el pes de la indústria en l’economia de la nostra ciutat. I també fer una ciutat compacte, plena de vida i gent.

La mobilitat cal replantejar-la. Hem de fer-ho amb una mirada global. Cal tornar a dibuixar un nou Pla de mobilitat actualitzat i des d’una mirada global. Les coses no es poden fer de manera parcial, amb pegats o a cops de timó, i passa per saber què fem amb la Ronda Nord -no una gran AP7 que destrossi l’Anella Verda-, amb una avinguda del Vallès neuràlgica, allargant el centre connectant els dos pàrquings; hem de doblar la capacitat dels nostres trens amb una R4 lligada amb l’UAB; i perquè el cotxe deixi de ser el protagonista de la ciutat i que ho passin a ser les persones.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_34

Eva Candela (PSC): És imprescindible la Ronda Nord perquè les empreses tinguin una competitivitat i que l’Ajuntament la pugui oferir a les empreses que vulguin venir. Som la 3a ciutat de Catalunya i ens ho hem de creure.

I des de l’Ajuntament hauriem de dotar la finestreta única empresarial de lideratge i ser motor de projectes que venen a la ciutat, transversal i d’acompanyament. Hem d’arribar als privats i liderar-los per fer que el sòl dels Bellots II es reactivi. I també cal impulsar la rehabilitació de naus buides amb ajudes municipals per atraure empreses i millorar la convivència als barris. El pròxim govern ha d’intentar el consens per fer tirar la ciutat endavant i demostrar la capitalitat d’una ciutat que s’ho val.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_33

BLOC 3. Capitalitat de Terrassa i model econòmic i Mobilitat interna i externa

Jordi Ballart (TxT): Terrassa està en disposició de ser l’autèntica capital de Catalunya i Espanya. Estem assistint a un fenòmen de relocalització d’empreses, i en aquest context, Terrassa està ben posicionada per atraure talent i projectes empresarials. Tenim un ecosistema d’innovació potent, tenim un teixit productiu important, amb sòl industrial disponible. I podem fer aquest salt.

Terrassa també té un dèficit important d’infraestructures. Necessitem la Ronda Nord, està enterrat el projecte de la B-40 fins a Granollers, però sí que demanem que es connecti a una via d’alta capacitat que ens connecti amb Sabadell. I quan ho tinguem poguem prendre decisions en mobilitat interna. Tenim un full de ruta molt clar per pacificar el trànsit. Necesitem el sistema de rondes completat.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_32
15.05.2023 20:15

Petit (TECP): Hem d’arribar a una millora de la gestió de residus actual per arribar al 60% de recollida selectiva. La inseguretat també està associada a com estar la ciutat arreglada, si hi ha comerç de proximitat, com que hem apostat per un model de grans superfícies això serà impossible de revertir, no sé com ho haurem de fer… milloran enllumenat i innovant sobre com fem les ciutats amables.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_31

Meritxell Lluís (Junts): Hem de tenir una ciutat accessible per tothom: jocs infantils, persones grans, amb mobilitat reduïda. Accessibilitat universal en un aspecte ampli a tota la ciutat.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_30
15.05.2023 20:12

Bofill (CUP): Uns serveis municipals es fa tots iguals. Per res del món privatitzaríem el servei de neteja de la ciutat. Les ocupacions de la nostra ciutat son una tercera part dels casos de desnonaments. És irrisori. Creen una falsa realitat i una alarma social cenyida a uns interessos econòmics i de l’extrema dreta. Una alarma real són les 400 famílies que no tenen habitatge.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_29

Martínez (Cs): Nosaltres hem proposat rebaixar les partides en comunicació per incrementar la policia. I crearíem una oficina d’atenció a la ciutadania en casos d’ocupació.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_28
15.05.2023 20:09

Jordi Ballart (TxT): Amb aquest discurs el que està fent és obrir la porta ben gran a l’extrema dreta. Les teories d’inseguretat per generar por a la ciutadania.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_27
15.05.2023 20:09

Ona Martínez (ERC): Em sembla vergonyós que per rascar quatre vots a l’extrema dreta es facin aquests discursos en seguretat. Treballem per Terrassa des de tot arreu. En tants anys tot han estat grans projectes però ningú s’ha preocupat de mantenir el que teníem a la ciutat. La ciutat l’hem de posar el dia.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_26

Marta Giménez (PP): Terrassa està plena de rates. I això provoca problemes d’inseguretat, brutícia i fa fàstic. El que diuen és populisme, jo en dic parlar amb la ciutadania. I sí dono responsabilitat al govern de la Generalitat. I retallaria en d’altres partides a favor d’incrementar la policia.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_25
15.05.2023 20:04

Jordi Ballart (TxT): Les rieres és la gran transformació que la ciutat necessita. Hem posat les rieres a l’agenda política. Hem actuat en el present amb tasques importants de manteniment i millora de seguretat. I també hem preparat les rieres de futur, fent tots els estudis corresponents. I ens indiquen que és possible a Les Arenes fer un projecte de renaturalització, que si ens haguessin donat els Next Generation ja hauria començat perquè està validat amb l’ACA. La riera del Palau no es pot fer un cobriment total, amb alguns trams naturalitzats i alguns cobriments parcials amb ponts o passarel·les. I en el proper mandat ha d’agafar una embranzida important.

La seguretat no només és policia i millorar el seu funcionament del dia a dia: il·luminació, estat dels carrers, urbanisme, habitatge… Però s’ha fet un esforç molt important d’incrementar els efectius de la policia. Necessitem una policia de barri, més coordinada i amb una major aposta amb els Mossos d’Esquadra.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_24

Eva Candela (PSC): Aquest 2023 s’ha decidit donar menys pressupost a l’empresa d’Eco-Equip. Què hem de fer? Si ho comparem amb d’altres ciutats amb gestió municipal, segurament cal encara un pressupost i saber què diu l’auditoria.

Hem de partir de la paraula seguretat quan parlem de rieres. No podem fer pensar a la ciutadania que podrem tenir una piscina al mig de la riera o jocs infantils. Està clar que les hem de dignificar tenint en compte la seguretat, i també els barris que estan a banda i banda. I no hem fet el pont del carrer d’Itàlia, com es portava al programa de mandat, i això ens permetria comunicar més els barris. Caldrà molts consensos per veure què fem amb les rieres i l’avinguda. Cal ser més amables i no es vegi com una partició de barris, però cal molt consens i havent escoltat abans molt experts.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_23

Ona Martínez (ERC): Hem incrementat el pressupost de neteja per dotar Eco-equip per millorar el seu servei i hem incrementat en 70 agents la plantilla de policia. Volem fer un pla de xoc en neteja, millorar equipaments esportius, modernitzar l’Ajuntament i policia de proximitat, ben dimensionada i tecnificada. Seguretat són drets i són drets per a tothom.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_22

Isabel Martínez (Cs): Proposem la privatització del servei de recollida d’escombraries. No funciona. Abocar-hi més recursos no és la solució. Volem que gestioni algú des de fora, que faci un canvi radical i que coneguem els resultats de l’auditoria. Tenim una aplicació d’incidències que no arriba a la major part de la ciutadania. Creiem que els grafits són un problema i volem que es desenvolupi un protocol perquè els propietaris puguin solicitar una neteja gratuïta.

La pujada de taxa de residus sabem que haurà de pujar, amb pocs anys quasi un 40% i això passa perquè no hi ha hagut valentia de fer-ho progressivament. No és que ens vulguem saltar la llei però no podem permetre que ens apugin la taxa i no se solucionin els problemes de gestió del servei.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_21
15.05.2023 20:06

Meritxell Lluís (Junts): Hem d’actuar en la zona de rieres, naturalment. Hem de renaturalitzar les rieres amb vegetació tova. Tenim una ciutat amb màniga ample per fer pintades. Hem d’analitzar quin és l’estat actual i què podem fer per revertir la situació.

La seguretat no tot s’arregla amb policies. I la percepció d’inseguretat també s’arregla complint els criteris de disseny ambiental (neteja, manteniment, llum…).

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_20
15.05.2023 19:47

Agnès Petit (TECP): On és el pla estratègic de rieres de la ciutat? I on son els projectes de rieres? Volem crear una oficina tècnica de rieres amb tècnics i recursos necessaris. Quant a la neteja, ha mancat una estratègia municipal en com reduir residus i augmentar la recollida selectiva. No s’ha fet una campanya de sensibilització i informació amb agents ambientals al carrer. Proposem que es faci una auditoria d’Eco-Equip i revisar els recursos personals, mecànics i pressupostaris.

El model de seguretat no és només policial. Això no és bonisme. Defensem un model de seguretat on siguin presents polítiques transversals, amb plans locals de prevenció i amb participació d’entitats.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_19

Marta Giménez (PP): La seguretat és la primera deficiència d’aquest municipi. Tenim un dèficit de policia real, hem d’igualar-nos a la mitjana catalana. Sense seguretat no hi ha llibertat. També volem millorar l’enllumenat públic: deficient. Si hem de modificar les ordenances perquè tot aquell que faci un delicte o vagi en contra de la convivència i civisme que ho pagui, i si ho ha de pagar més car no ens tremolarà la mà. Terrassa està francament bruta, estem destinant cada any més recursos a l’empresa municipal, que la neteja sigui eficient i efectiva. Tenim un problema.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_18
15.05.2023 19:40

BLOC 2. Rieres, neteja i seguretat

Jaume Bofill (CUP): La CUP també vol una ciutat segura. Per nosaltres seguretat és que la gent tingui un plat a taula, podrà pagar el lloguer o tenir una feina. La societat on tothom té uns mínims coberts és una societat segura. Des de fa uns anys, extrema dreta ens està venent inseguretat, i demano que els partits no entreu en el seu joc i criminalitzant certs sectors de la societat. Hem de lluitar contra les desigualtats i augmentar recursos amb serveis de mediació, i plans localitzats per cada barri. Volem parlar d’un model de policia de proximitat i volem uns barris més accessibles. Un model preventiu que no reactiu.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_17
15.05.2023 19:39

Agnès Petit (TECP): La segregació escolar, compte, no es pot llançar campanes al vol. És un tema que caldrà treballar i que encara queda molt a fer. Tampoc entrarem amb l’autocomplaença o catastrofisme. Creiem que la ciutat està retrocedint en aquests quatre anys, la ciutat no està funcionant, potser sí que hi ha plans de futur però no estan transcendint.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_16

Meritxell Lluís (Junts): El fonamental és que ningú sigui invisible per l’Ajuntament. Volem que Terrassa sigui la capital de la qualitat de vida i que no pot estar deslligada del context on viu, dels projectes col·lectius i ambicions col·lectives. Per nosaltres primer son les persones i la defensa dels drets humans de tots, i si això ens converteix en línia vermella per alguns partits, ja ens està bé.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_15

Marta Giménez (PP): Terrassa ha estat sempre governada pels de sempre i des de sempre. Estem d’acord que la millor política social és facilitar la creació de llocs de treball. Hem d’apostar pels autònoms, noves empreses… I tenim l’índex de pressió fiscal més alt, estem per sobre de la mitjana nacional i per sobre de Barcelona. Terrassa necessitem un canvi amb polítiques rigoroses i pragmàtiques.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_14

Jaume Bofill (ERC): Portaveu la municipalització dels menjadors escolars i no l’heu complert. I ara tenim un fons voltor que té una infinitat de reclamacions portarà l’alimentació dels nostres fills.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_13
15.05.2023 19:32

Isabel Martínez (Cs): Podem parlar de seguretat i no es percepció quan hi ha dones que son mares que han vist que els han ocupat la casa d’un dia per l’altre i que no han rebut el suport de l’administració. Quan tenim comerços a barris a La Maurina que es queixen que els clients els rebenten els vidres dels cotxes estacionals. No tenim cap soci prioritari, segons programa i propostes pràctiques. Les línies vermelles son governs populistes tant a l’extrema dreta com esquerra i partits que vulguin trencar Espanya.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_12

Ona Martínez (ERC): Vostès han governat 40 anys i son vostès els que son els models dels serveis, sòl i platja. I ara amb un discurs catastrofista fa gràcia perquè els problemes de la ciutat venen de lluny. I han tingut oportunitats per millorar el que ara s’omplen la boca.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_11

Eva Candela (PSC): Tenim l’atur més alt de tota la comarca. Ens ho podem permetre quan som una ciutat industrial? Hem de generar més sòl industrial i donar treball estable i digne als ciutadans. Això son polítiques socials. I per això s’ha creat un ecosistema que la ciutat sigui atractiva.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_10

Jordi Ballart (TxT): Hi ha empreses que aposten per una ciutat que dona oportunitats. S’ha demostrat sobradament el lideratge, tenim molta influència amb l’administració per exemple amb una comissió biolateral amb la Generalitat.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_9

Jaume Bofill (CUP): No s’han dut polítiques socials valentes. Tenim una ciutat que es produeix un desnonament cada 11 hores, però els fons voltors tenen 1.300 habitatges buits de més de dos anys que segons la llei haurien de passar a habitatge social. Tenim una ciutat on el 25% dels nostres infants estan en risc de pobresa. Tenim una ciutat que un govern que s’omple la boca de feminisme però es nega a municipilizar feines fetes majoritàriament per dones com el menjador escolar. Hem de revertir aquesta situació, invertir en polítiques socials, tenim una emergència real. Cal invertir menys en asfalt i més en política social.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_8
15.05.2023 19:25

Marta Giménez (PP): Des de fora, el mandat ha estat una gestió nefasta. Creiem que sha instaurat en la deixadesa, desidia i desinterès. I que Terrassa és ara una ciutat pitjor que fa quatre anys. Els delictes han pujat al nostre municipi. La neteja, tot i la inversió, ha empitjorat.

L’única vermella és tot allò que vagi en contra del garantisme, tot allò que no aposti per una neteja exhaustiva, incrementar la policia, aquell que aposti per una mobilitat caòtica. Tenim molt clar el nostre projecte: de sentit comú i garantisme. No parlem de partits. Creiem que Terrassa no necessita un alcalde de metavers, sinó real.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_7
15.05.2023 19:22

Agnès Petit (TECP): Hem vist un govern que ha funcionat a cop de titular, com el de Rebolució Verda quan es defensa el Quart Cinturó, sense aplicar les mesures valentes que la ciutat necessita en emergència habitacional. Farem una auditoria de pressupost quan entrem al govern.

VOX no és una opció, però els governs de majoria s’han acabat i els governs de coalició han vingut per quedar-se. I ens posicionem perquè serem decisives en la conformació del nou govern.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_6

Meritxell Lluís (Junts): Tenim la percepció que és un govern que ha perdut el pols de la ciutat, i que no s’ha dedicat a aquells problemes que la ciutadania ens fa arribar: mobilitat, percepció de inseguretat, neteja… Necessitem un Ajuntament ambiciós, amb bon govern. Cal voluntat política i pressupost per tirar endavant grans projectes. Terrassa té un gran potencial humà i situació geoestratètica important, i que amb voluntat política ens en podem sortir.

Tenim clar quins son els nostres quatre eixos del nostre programa: ambició, bon govern, fer ciutat i fer país. I sobre això podem parlar amb qui sigui, sempre que respecti els drets humans i llibertats de tothom. No pactarem amb ningú que pretengui enviar a l’exili o a la presó persones que expressin idees legítimes.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_5

Isabel Martínez (Cs): Hem trobat a faltar més presència policial i sentir-nos més segurs. Crec que el nou govern hauria de substituir les paraules desil·lusió i decepció, per noves paraules com progrés, suport a la ciutadania i llibertat.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_4
15.05.2023 19:18

Ona Martínez (ERC): ERC vam ser la garantia de fer possible el canvi. Ens vam trobar una ciutat grisa, a la deriva, sense rumb. I en moments complexos, hem garantit que la ciutat no s’aturava i l’Ajuntament continuava funcionant. Ho hem fet amb solvència en la gestió i tenint clar quin és el projecte de ciutat. I hem plantat les bases d’una nova Terrassa.

Vam heredar una Terrassa líder amb segregació escolar, sense lideratge industrial… I ara el que volem és tenir més força per garantir que la ciutat no s’atura ni hi hagi temptacions de tornar enrere. Qui es vulgui sumar en aquest projecte encantats de seguir sumant. Sempre sense l’extrema dreta.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_3
15.05.2023 19:09

Eva Candela (PSC): La gestió hauria pogut ser molt millorable. Hem de gestionar els recursos municipals amb solvència i credibilitat. Aquest mandat hi ha hagut una manca de credibilitat vers el govern municipal, per exemple, amb els consells de participació. Hem vist empreses que han marxat i no han vingut per manca de confiança en la ciutadania. I despres, la confiança amb els grups municipals, on no s’ha buscat el consens. També trobem que hem perdut el lideratge com a tercera ciutat de Catalunya, que creiem que s’han de reforçar.

El PSC sempre hem estat un partit de consens. Estem disposats a pactar amb aquelles forces amb idees comuns. Unica línia vermella és l’extrema dreta. És impossible pactar-hi i des d’aquí demano que sortim a omplir les urnes perquè l’extrema dreta no pugui entrar al nostre Ajuntament.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_2
15.05.2023 19:07

BLOC 1. Gestió municipal durant mandat 2019-2023 i aliances nou govern. L’enquesta de Món Terrassa.

Jordi Ballart (TxT): Tots coincidim que ha estat un mandat atipic, marcat per la Covid, i això ha modificat de manera important el programa de govern. Impacte de 22 milions d’euros, crec que el govern ha estat un autèntic escut protector de la ciutadania. I tot i així estem en un 78% del programa de govern, i hem iniciat transformacions importants, destacant espais com Vapor Cortés, AEG o Sala i Badrinas.

Estem disposats a parlar amb tots els grups polítics que posin Terrassa per sobre tot, però la línia està marcada en aquells que atempten contra els drets humans. Ni per activa ni per passiva. Hem de fer un mur de contenció a l’extrema dreta.

El fet d’estar avui aquí ja és una gran victòria.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_1
15.05.2023 18:42

Bon vespre,

Tot a punt perquè comenci el debat “Els 8 alcaldables”, amb la participació de Jordi Ballart (TxT), Eva Candela (PSC), Ona Martínez (ERC), Isabel Martínez (Cs), Meritxell Lluís (Junts), Jaume Bofill (CUP), Agnès Petit (TECP) i Marta Giménez (PP).

El debat, moderat per Joan Manel Oller, director de Món Terrassa, estarà dividit en tres blocs: Gestió municipal durant la legislatura 2019-2023 i aliances pel nou equip de govern; Rieres, neteja i seguretat; i Capitalitat de Terrassa i model econòmic i mobilitat interna i externa. A més, disposaran d’un Minut d’Or per a la seva exposició final.

Comparteix
Enllaç
https://monterrassa.cat/eleccions-municipals-2023/minut-debat-28m-8-alcaldables-terrassa-335313/#entrada_0

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa