MónTerrassa
Martínez (ERC): “Em veig alcaldessa de Terrassa segur”

Món Terrassa ha entrevistat aquest dimecres, dia 3 de maig, a la candidata a l’alcaldia de Terrassa per ERC a Terrassa, Ona Martínez. Ho ha fet en directe, a través del compte d’Instagram (@mon.terrassa), des de la redacció del mitjà de comunicació a la plaça Vella de Terrassa. La conversa ha servit per conèixer una mica millor qui és la líder de la formació independentista, que actualment compta amb cinc regidors a l’Ajuntament de la ciutat, així com també com afronten la campanya de cara a les eleccions que tindran lloc el pròxim diumenge 28 de maig.

Les frases més destacades d’Ona Martínez

“Si em diuen fa tres anys que seria la candidata a l’alcaldia et diria que no entrava dins de les meves perspectives. Però hi vaig començar a donar voltes i s’hi suma un moment vital molt intens. Perquè de manera parel·la hi havia la decisió de ser mare. I en un moment donat, vaig estar a punt de renunciar a la part personal, de ser mare. Però em vaig rebel·lar contra mi mateixa, perquè en política també tenim la responsabilitat de trencar barreres. Tenim la sort de poder ser exemple, i per tant decideixo tirar endavant les dues coses. Que en el fons forma part del mateix, perquè si decideixo fer el pas endavant és per construir un futur millor pels nostres fills”.

“De vegades, els canvis de look donen força. Sóc la mateixa Ona, però al final, les persones evolucionem i aprenem. Fer el pas endavant des de presentar-se a ser escollida van ser uns mesos molt intensos, de nous reptes i d’avançar. En el fons va ser una manera de donar-me força i de fer canvi. I també, era una manera de trencar l’estereotip que hi ha en diversos espais en què es diu que l’esquerra i estilisme està renyit”.

“La campanya funciona molt bé. Estem contents. He descobert que m’ho passo molt bé cada dia, i ha de ser així perquè son tantes hores, sense horaris i amb poc espai personal… si no t’agrada, no comencis. Però la campanya està anant bé, tenim molta il·lusió i un equip espectacular al darrera. I estem fent molt carrer, de tu a tu, perquè estic convençuda que aquesta és la manera d’arribar a les persones”.

“Em veig alcaldessa, segur. ja veurem els anys que em dedicaré a la política. Sí que tinc clar que és una etapa de la meva vida i que segurament li estic abocant els millors anys de la meva vida. M’ho passo bé. Tinc la meva trajectòria professional i m’agrada molt el món de la comunicació, però ara l’objectiu és treballar per Terrassa i tots els anys que pugui aportar coses”.

“Estic convençuda que tenim el millor projecte i que tindrem l’alcaldia. La nostra trajectòria també ho demostra. El 2019, els terrassencs voten canvi i nosaltres hi contribuïm. Vam ser la garantia perquè el canvi es produís. Hem posat les bases perquè sigui una nova Terrassa. I ara molta gent ho sap. Ens hi hem deixat la pell i hem fet que la ciutat i l’Ajuntament no s’aturés en moments complexos. Ara, aquest 2023 necessitem tenir més força per poder ser encara més decisius”.

“La coalició de govern amb Tot per Terrassa ha funcionat. Ha estat un govern equilibrat, que ha començat a fer coses, i que hem trobat un equilibri entre l’immediatesa de la gestió diària i els projectes d’interès col·lectiu de la ciutat”.

El director de Món Terrassa, Joan Manel Oller, amb l’alcaldable d’ERC Ona Martínez | Lluïsa Tarrida

“Hem exposat clarament les nostres prioritats i allò que volem fer, i podem retre comptes de tot allò que hem fet aquests quatre anys. ERC és un partit obert a tothom que s’hi vulgui sumar, amb un projecte clar d’una Terrassa capital i líder, i tothom que ho cregui, serà benvingut. Parlarem amb tothom, amb tots els partits, sempre partint del nostre projecte. Això sí, amb l’excepció de l’extrema dreta i de qui es quedi ancorat en el passat”.

“Sí, parlarem amb tothom perquè la ciutat la construïm molta gent. I la gent ha de parlar a les urnes. Nosaltres tenim clar que som un projecte que ha estat implantat en aquest mandat amb Tot per Terrassa, però hem de viure ara quins seran els projectes que presenten la resta de partits, què proposen i si volen continuar avançant”.

“Espero que no entri l’extrema dreta perquè seria una molt mala notícia per a la ciutat. ERC treballem cada dia per explicar-nos, per explicar què passa i què necessita la ciutat i no deixar espai a una extrema dreta perillosa. La nostra ciutat i la nostra llista ho explica clarament, és la llista de tots els terrassencs, sense excloure ningú, fins i tot podem parlar i entendre’s amb gent a les antípodes de nosaltres. Treballem perquè els partits que no volen construir una Terrassa millor i per tothom no tinguin espai”

“Des d’ERC sempre hem deixat clar que estem i estarem en contra del Quart Cinturió. Creiem que l’Anella Verda és un tresor que hem de preservar. Però també entenem que la mal anomenada Ronda Nord és una macroinfraestructura a mitges i que acaba en mig del no res, i allò no pot quedar així. El nostre model aposta per una Ronda permeable a la ciutat, urbana, potser fins i tot amb un tram ciclable, amb pocs carrils i de circulació lenta, i que s’enllaci en vies que ja són existents”.

“La mobilitat a Terrassa és un problema molt més ampli que la Ronda Vallès. Hem de tenir una proposta planificada i global. ERC aposta per millorar les connexions ferroviàries, amb més trens i millors connexions, perquè les empreses el que en un futur les farà competitives és justament aquestes connexions de ferrocarril i mercaderies. També cal potenciar una mobilitat més sostenible, amb vehicles com bicicletes o patinets, i a peu. I també creiem que cal millorar la mobilitat amb cotxe dins de la mateixa ciutat, tenint en compte que hem d’implantar la zona de baixes emissions”.

“Una de les nostres propostes és fer una avinguda del Vallès més amable i que esdevingui un eix central per tots els barris de l’entorn. Ara no és agradable ni per vianants ni per cotxes. Volem que deixi de ser aquesta cicatriu de la qual sempre parlem, associada a la riera de manera negativa, quan en molts llocs d’Europa als voltants dels rius i rieres no es veu així. Podem convertir-la en un espai neuràlgic, amable per passejar, jugar, descansar…”

Podeu veure l’entrevista gravada aquí:

I si voleu conèixer una mica millor com ERC encara la campanya, podeu escoltar el cap de campanya, Xènia Albà:

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Clara a maig 03, 2023 | 19:42
    Clara maig 03, 2023 | 19:42
    Tan desinformats espera que estiguin els terrassencs?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa