MónTerrassa
MAPA INTERACTIU | Llocs de presentació de les candidatures a les eleccions
  • CA

Després de quinze dies de campanya, han arribat les eleccions municipals. Quinze dies on els partits han explicat els seus projectes i han fet paleses les seves prioritats. Però les estratègies electorals venen des de fa mesos, començant per la presentació del candidat o candidata. El lloc que es tria per fer la presentació del cap de cartell de cada partit polític és molt significatiu. Marca una idea, una voluntat, un missatge, i comença a dir quin tipus de votant es busca.

Hem cregut adient fer visible en un gràfic, i d’una sola mirada, què van triar Tot per Terrassa, Partit dels Socialistes de Catalunya, Esquerra Republicana, Junts per Terrassa, Ciutadans i els per ara fora de la sala de plens Partit Popular, Terrassa En Comú Podem i la CUP.

En el gràfic s’hi veuen representats els llocs on es van realitzar les presentacions oficials de les diferents candidatures a les eleccions municipals de 2023. Estan indicats amb el color representatiu de cada partit. A la fitxa s’hi pot trobar una fotografia de l’acte, un petit resum i un enllaç a la notícia publicada.

Dues formacions s’allunyen del Centre

Tot per Terrassa va apostar per LaFACT, un auditori de gran record, atès que allà es va començar a albirar fa quatre anys la gran sorpresa, quan en un acte Jordi Ballart va omplir a vessar i van faltar cadires. TxT ha repetit, s’ha quedat al Centre. Tot i que els seus vots van venir d’arreu dels districtes el 2019.

El PSC se n’ha anat a un barri més allunyat de la plaça Vella, al lloc que s’hauria de considerar un barri obrer i d’esquerres, a la plaça del Primer de Maig de Sant Pere Nord.

ERC va preferir la plaça Didó, al carrer, al Centre, barri on la teoria marca que ha de ser dels més independentistes de Terrassa. Junts va anar a buscar el mateix, uns 50 metres en línia recta, i en un recinte tancat. No es van quedar molt lluny els Comuns, en el que gairebé sembla un triangle màgic. El partit que ara lidera Agnès Petit van triar la Societat Coral Els Amics, un espai allunyat del luxe i ple d’història.

Ciutadans se’n va anar fins a la perifèria, fins al Centre Comercial Parc Vallès. També van decidir fer-ho al Centre els populars, tot i que en un restaurant, La Terrassa del Museu, amb unes vistes espectaculars sobre les voltes del Vapor Aymerich, Ama i Jover. I la CUP no va sorprendre i es va cenyir al seu tarannà, al Casal la Tafanera, també al Centre.

Així doncs, en aquesta ocasió, només dues formacions, PSC i Cs van defugir del Centre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa