MónTerrassa
Jordi Ballart: “Nosaltres no busquem el poder”

Jordi Ballart, cap de llista de Tot per Terrassa a les eleccions municipals del diumenge 28 de maig ha començat fort l’acte de presentació de les línies mestres de la formació: “Nosaltres no busquem el poder. No busquem quedar-nos per sempre a la política”.

El partit ha tornat on va començar tota la història ara fa quatre anys, a l’auditori Alfons Vallhonrat del Centre Cultural (ara La Fact). Per quarta vegada, Jordi Ballart ha omplert de gom a gom. Un gran acte el 14 de maig de 2019 va ser el pròleg d’una victòria electoral inesperada i que va canviar el rumb de la política municipal. Jordi Flores, Doctor Flo, ha estat el mestre de cerimònies, que ha definit el candidat com el gran capità del vaixell.

L’actual alcalde ha iniciat el seu parlament amb dards enverinats cap a tots els altres partits amb possibilitats d’assolir representació a la sala de plens del Raval de Montserrat, especialment cap al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i amb una paraula que s’ha repetit: “Terrassa”. Un mot que ha reblat que forma part del seu ADN.

Ballart i el senyors de Barcelona i la Covid

“Sense obeir ordres ni acatar directrius de despatxos de Madrid o Barcelona. Alguns senyors de Madrid i de Barcelona, ja ho hem vist les darreres setmanes, voldrien manar a Terrassa, la tercera ciutat de Catalunya… és la joia més preuada i desitjada per ells… Veiem desfilar ministres, que trencant tota lleieltat institucional, venen a fer partidisme, a dir-nos el què hem de fer i a parlar malament de la ciutat (i alguns de mi també). Doncs a tots aquests, els hi dic que ens deixin en pau! No estem disposats a deixar-nos manipular per interessos partidistes que no tenen res a veure amb Terrassa.”

Bona part del discurs s’ha centrat en el terrassenquisme de Tot per Terrassa: “Els hi molesta, els hi fa nosa. No ens vendrem la ciutat ni la seva gent per aconseguir un càrrec. No ens vendrem la ciutat ni la seva gent per compensar ves a saber quin pacte estrany o quina maniobra partidista… Terrassa no pot ser la propina dels pactes dels partits que no pensen en la ciutat. Els que em coneixeu ho sabeu…si vaig fer el salt al buit, si vam saltar tantes persones quan no sabíem com acabaria aquella aventura, no és per repetir les maneres de fer i de ser d’aquests partits que no tenen res a veure amb nosaltres.

Acte de presentació del programa electoral de Tot per Terrassa, maig de 2023 | Cristóbal Castro

Les prioritats del mandat, els grans eixos

Les prioritats del mandat, els grans eixos, els ha resumit Jordi Ballart: “economia, indústria, innovació, tecnologia, serveis, autònoms, creació de riquesa i de feina;
protecció social i habitatge; neteja i residus; educació i salut, amb la creació de la nova regidoria de benestar emocional i salut, seguretat, manteniment, transformació de les rieres i cultura i esports.

“Vol dir barris i districtes innovadors i tecnològics, amb una barreja d’activitats residencials, econòmiques, educatives, socials. Vol dir una ciutat verda i ben comunicada en l’entorn del Vallès i de la gran regió metropolitana, que no estigui castigada per les obres de la B40, per la impresentable negociació partidista
de la ronda nord fins a Sabadell, per les tarifes ferroviàries injustes o pel peatge de Les Fonts”.

No ha defugit parlar dels temes estrella de cada campanya des de l’oposició: “Hem de millorar molt més, i ja ho estem fent, la neteja i la recollida de residus. Terrassa ha de ser una ciutat molt més neta i molt més cívica, una ciutat amb molta més responsabiitat medioambiental. Hem de millorar encara més la seguretat. No ens conformem amb ser una de les ciutats més segures de Catalunya i Espanya, segons les estadístiques. Volem ser la ciutat més segura.”

Ballart aposta per incrementar més la plantilla de la Policia Municipal, “que hem augmentat moltíssim en aquest mandat, passant de 209 a més de 270)”, i ha posat el repte d’assolir els 300 agents.

El líder de TxT ha anunciat també una pla de xoc per millorar l’asfaltat i la finalització de les transformacions d’AEG, Sala i Badrinas, Vapor Cortès (futur Vapor de Prodis), Vapor Albinyana, Vapor Ros, Pont Aurell i Armengol (futura seu d’AVAN), Acondicionament (per les entitats de cultura popular), i Saifa Keller.

Tot per Terrassa vol destinar més solars buits a aparcaments, creant fins a 1.000 places el proper mandat, construir el nou pàrquing del Portal de Sant Roc (connectat amb el de la plaça Vella) i fer un gran aparcament a la Zona Olímpica.

Ballart imagina unes rieres que deixin de ser barreres físiques o psicològiques i preveu avançar en la renaturalització de la de les Arenes i els cobriments parcials. A més, ha avançat que convocarà un Ple per la Dignitat, en memòria de totes les persones i famílies que van patir les riuades del 62. “Per reparar els danys morals i per fer justícia”.

Tot per Terrassa no renuncia al creixement, i albira una ciutat de 250.000 habitants el 2030.

Acte de presentació del programa electoral de Tot per Terrassa, maig de 2023 | Cristóbal Castro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa