MónTerrassa
Eva Candela i Miquel Iceta treuen pit de la cultura i l’audiovisual

La candidata socialista a l’alcaldia, Eva Candela, i el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, han tret pit de la cultura, el teixit associatiu i la producció audiovisual terrassenca en una trobada aquest matí de diumenge on han visitat el Coro Vell en motiu del seu 165è aniversari. Davant del Vapor Universitari, la candidata ha assegurat que el grup municipal aproparà la cultura als barris amb nous espais escènics i d’assaig a Can Palet, el Roc Blanc, Can Parellada i Can Roca; alhora que treballarà per aconseguir inversions per convertir la ciutat en un referent nacional i internacional de la indústria audiovisual i el cinema.

“Terrassa, històricament, ha marcat la pauta” per “fer de la cultura un dels elements de progrés, de convivència, socialització i inclusió”, però “encara ha d’anar més lluny en aquest terreny”, ha remarcat Iceta. En aquesta sentit, Candela ha reafirmat que els governs socialistes son els que “han posat els fonaments per crear cultura a la ciutat” i, ara, “apostarem per crear un espai escènic al la zona de l’antiga Saifa Keller, i nous espais per assajar als nous equipaments del Roc Blans i Can Parellada”.

Eva Candela i Miquel Iceta treuen pit de la cultura i l’audiovisual | Laura Gómez

La cultura, i també l’audiovisual, apostes “fermes” del PSC

En quant a l’audiovisual, el grup municipal apunta al seu programa que “posarem en rellevància la indústria audiovisual i del cinema, en col·laboració amb l’ESCAC i el Parc Audiovisual, com a fet diferencial de la ciutat”, alhora que “augmentarem presència i protagonisme en el futur Hub Audiovisual Catalunya Media City reimpulsant el nostre Parc Audiovisual”

La intenció és “crear sinergies amb agents econòmics i socials” i aconseguir inversions per “posar la producció audiovisual terrassenca de relleu a tot el món” i “que vinguin empreses al Parc Audiovisual per crear llocs de treball”, ha exposat la candidata.

Iceta demana “un relleu i més empenta” al govern municipal

Iceta ha descrit l’ESCAC com “l’escola de cinema més anomenada a Terrassa, Catalunya, l’Estat espanyol i Europa”, alhora que posa en valor l’esforç de crear un hub audiovisual per promoure la producció, filmació i distribució. En aquesta línia, apunta que “Terrassa no es pot quedar enrere” i això “no ho pot fer una administració sol, ho hem de fer arrenglerant les prioritats de l’administració local, la Generalitat i l’Estat”. Ha conclòs que en el govern municipal “cal un relleu i més empenta”.

Eva Candela i Miquel Iceta treuen pit de la cultura i l’audiovisual | Laura Gómez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa