MónTerrassa
ERC no té rival a Ullastrell: una majoria absoluta escandalosa
  • CA

Esquerra Republicana no té rival a Ullastrell, i ha aconseguit una majoria absoluta escandalosa. El partit liderat per Jaume Puig, actual alcalde, ha vist com en aquestes eleccions municipals de 28 de maig de 2023 no només mantenia la seva majoria a l’Ajuntament sinó que fins i tot ampliava regidors. Ha passat de 7 a 10 regidors. Només n’ha cedit un. Ho ha fet a la llista del PSC, que han tornat sota les sigles de Candidatura de Progrés, i que ha estat encapçalada per Marta Sucarrats.

Era una disputa entre dos, i ha guanyat el més fort. I ho ha fet sense pal·liatius. La impossibilitat de Junts de formar candidatura, renunciant a mantenir els seus quatre regidors, ha aplanat el terreny per uns republicans que no han dubtat a fer-se’l seu. Ha estat una nit rodona per a ells, i digne de celebrar.

Una participació baixa però superior a la mitjana vallesana

Només hi ha hagut una gran pega que tenyeix la victòria republicana: l’alta abstenció. A les dues del migdia, segons dades oficials de participació del govern de l’Estat havien passat per les urnes un total de 517 persones. Això suposa que el 32,07% del cens electoral d’Ullastrell. Es tractava d’una participació més baixa que la registrada en les eleccions municipals de 2019: un 8% menys. Amb els col·legis tancats, la participació ha recuperat i s’ha enfilat fins al 57,68%. Tot i així, ha representat tretze punts menys que fa quatre anys. Tanmateix, cal dir que ha estat més elevada que la mitjana de la comarca del Vallès Occidental.

Amb aquests resultats els regidors que entraran al Consistori ullastrellenc son:

CANDIDATURA DE PROGRÉS (CP)

1. MARTA SUCARRATS ANTOLI

ACORD MUNICIPAL (AM)

1. JAUME (PUTXU) PUIG PUIG

2. ANNA BIGORDÀ RODÓ

3. FRANCESC XAVIER NAVINÈS AGUILERA

4. BEATRIZ ALMOLDA ARDID

5. JOSE ANDRES REVESTIDO ROMERO

6. BERTA SUCARRATS MARTÍNEZ (Independent)

7. MARC PUIG SALARICH (Independent)

8. SARA JANNECH MUÑIZ (Independent)

9. GUILLEM ANGLADA ESCUDÉ

10. DOLORS SUCARRATS PALOMA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa