MónTerrassa
ERC filtra un sondeig a DdT on els republicans pugen i són decisius

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) incrementaria la representació fins arribar als millors resultats de la seva història i, a més, decidiria qui serà el pròxim alcalde de Terrassa, segons una enquesta encarregada pel propi partit i publicada per Diari de Terrassa. La conclusió del sondeig és que els republicans, amb la jove Ona Martínez com a cap de cartell, encara sumaran un regidor més (de 5 a 6) i això els permetrà situar-se al centre de la política terrassenca. Tot per Terrassa, en canvi, baixaria respecte al 2019, i els nou regidors es transformarien en vuit, encara en primer lloc però amb un desgast electoral clar, que obriria més les opcions possibles per formar govern.

La resta de forces que entrarien al ple serien PP, Terrassa en Comú i VOX

L’enquesta l’ha fet Optimètric, tot i que no s’aporta cap fitxa tècnica. En qualsevol cas, el sondeig encarregat per Esquerra diu que els republicans són una de les formacions que més millora els resultats i que se situa com una de les tres principals dins del saló de plens que sortirà de les eleccions del diumenge 28 de maig. Aquest increment de regidors situa l’equip d’Ona Martínez molt més a prop del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), que passaria de 7 a 8 regidors i de Tot per Terrassa que, segons l’enquesta, perdria un regidor i es quedaria en 9, a només dos de distància dels socialistes terrassencs. La força amb pitjor sort en aquesta enquesta que ha encarregat ERC és Junts, que passaria de 2 a 1 regidors, baixant fins a un 5’74% dels vots, un percentatge que els deixaria al llindar de la desaparició de la política municipal de Terrassa.

La resta de forces que entrarien al ple serien PP, Terrassa en Comú i VOX. Tots aquests partits obtendrien un únic regidor cadascun i escasses possibilitats d’entrar en alguna combinació per formar govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa