MónTerrassa
CUP proposa una consulta referendant sobre el Camp de Golf de Torrebonica

La CUP proposa fer una consulta referendant sobre què cal fer amb el Camp de Golf de Torrebonica. Aquest dimarts, dia 9 de maig, la formació anticapitalista ha anunciat una de les seves promeses estrella de cara a les municipals del 28 de maig. En un acte que ha comptat amb la presència de l’alcaldable Jaume Bofill, i el diputat del Parlament de Catalunya, Dani Cornellà, s’ha realitzat davant les instal·lacions del Real Club de Golf El Prat, i s’ha volgut denunciar públicament la despesa setmanal que suposa mantenir un equipament d’aquest tipus a la ciutat.

“En època que no hi ha restriccions d’aigua, el camp té un cost de 615 mil litres setmanals, segons els estudis fets per Ecologistas en Acción”, ha exposat Bofill, que ho ha considerat encara més sagnant tenint en compte el moment actual de sequera. “En un moment de sequera extrema, cal obrir un debat sobre la necessitat de mantenir aquesta despesa hídrica, per un club elitista de dos mil socis. Apostem i animem a la societat de Terrassa a fer una consulta referendant valorant quina necessitat té la ciutat de mantenir l’actual Camp de Golf de Torrebonica, construït ara fa dinou anys amb una forta oposició social i que sempre ha fet totes les seves activitats a l’esquena de la ciutat”, diuen els cupaires.

Aposta per la pagesia i l’aigua reutilizada

La CUP sempre ha estat contrari el model de camps de golf, sobretot perquè creuen que “no és viable en zones mediterrànies”, on l’aigua és escassa. Per això, aposta per realitzar una consulta referendant a finals de l’any 2023, amb el suport de la formació al Parlament de Catalunya, en què es doni l’opció de “recuperar” els terrenys de Torrebonica. Argumenten que els terrenys on actualment es troba la instal·lació estan qualificat en el POUM de 2018 com a “agrícoles”, per això apunten que si es fa prou pressió “d’entitats socials i veïnals, es pot aconseguir portar la consulta a l’Ajuntament”.

El diputtat Dani Cornella dona també com a argument la necessitat de protegir “un dels sectors fonamentals del nostre país, la pagesia”, i ha lamentat que molts governs locals i la Generalitat continuï apostant per mantenir unes “infraestructures d’ús privat com els camps de golf, tot i la situació de sequera i de canvi climàtic”.

L’aigua que utilitza el camp de golf és obtinguda a partir de la reutilització d’aigües residuals, com així es va imposar el 2004 amb un canvi de normativa, després de l’oposició de moviments ecologistes justament contra aquest macroprojecte. Ara però, creuen que aquesta aigua es pot destinar a altres fins, com ara, “usos industrials, neteja de carrers o serveis públics com els bombers”. A més, han denunciat que tenen constància que el 37% de l’aigua utilitzada pels camps de golf no és reutilizada, sinó extreta de pous o de l’aigua de la xarxa, i afirmen que presentaran una moció parlamentària per exigir que “el 100% de l’aigua sigui amb aigua regenerada”.

Bofill ha sentenciat que la CUP aposta perquè sigui al ciutadania “qui decideixi directament quin model de País vol: Un model de país de destrucció de la nostra pagesia, dels nostres boscos o dels nostres entorns amb projectes com el Quart Cinturo o el macrocasino del Hard Rock; el model de País del PSC, ERC i Junts. O si volem un model que cuidi del territori i prioritzi els sectors essencials pel manteniment de la vida, la CUP volem fer les coses bé i el col·lectiu.”

Acte de la CUP a les instal·lacions del camp de golf de Torrebonica | CUP Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa