MónTerrassa
Uns corredors verds urbans que creuin tota la ciutat, la proposta d’ERC

Uns corredors verds urbans que creuin tota la ciutat. Aquesta és la proposta en disseny urbanístic que presenta Esquerra Republicana en el seu programa electoral a Terrassa. La candidata a l’alcaldia Ona Martínez ha exposat que cal treure el màxim partit de la situació geogràfica i mediambiental de la ciutat i per això l’objectiu és que “qualsevol habitatge de Terrassa ha d’estar a menys de deu minuts a peu d’un corredor verd i sense trànsit”.

La cap de llista republicana subratlla que el seu partit governa crearà “refugis climàtics i corredors verds urbans, augmentant l’arbrat a la ciutat, connectant parcs i places de la ciutat amb l’Anella Verda i l’entorn natural. Més arbres i més verd és una ciutat més bonica, és més qualitat de vida i és més salut”.

Aparcaments dissuasius a les estacions de FGC

Al seu costat, l’actual regidor i número 2 de la llista, Pep Forn, ha contextualitzat aquesta proposta dins d’un Pla més ampli on la Ronda Nord o Ronda del Vallès ha de tenir un paper clau: “tindrem una Terrassa envoltada i connectada interiorment amb l’anella verda, amb una ronda nord urbana i permeable amb noves rotondes a les entrades de la ciutat i diversos aparcaments dissuasius que s’ubicaran al costat de les dues noves estacions de ferrocarril i d’algunes de les ja existents”. L’esbós de la proposta ja existeix, però son conscients que abans d’executar-ho “la posarem a treballar tècnics, urbanistes i obrirem processos de participació ciutadana per a tenir el millor resultat final possible”.

Finalment, la nedadora olímpica Cristina Rey ha reivindicat aquests espais verds com a “grans equipaments esportius de ciutat. Milers de persones utilitzen cada dia el parc de Vallparadís, l’anella verda o el Parc Natural per a passejar, caminar, córrer, anar en bicicleta, fer marxa nòrdica… Són també equipaments esportius que han de tenir planificació, manteniment i inversió. Tenen una relació directa amb la millora de la qualitat de vida, per això els volem potenciar.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa