MónTerrassa
Consulta si t’ha tocat estar a una mesa electoral el 28-M

Ja es coneixen el nom de les persones que formaran part de les meses electorals de les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. En total son 2.349 terrassencs i terrassenques, el nom dels quals ha sortit del sorteig que s’ha celebrat aquest matí de dissabte en acte públic. Després del sorteig, la Junta de Govern Local ha celebrat una sessió extraordinària per a aprovar-ne els resultats i les llistes s’han publicat al web municipal. La llista sencera per saber si t’ha tocat estar a una mesa electoral es pot consultar clicant en aquest enllaç.

Les persones candidates a formar part d’una mesa electoral s’han escollit entre els ciutadans amb dret a vot, d’entre 18 i 70 anys, que figuren inscrits a les Llistes del Cens Electoral. Cada mesa electoral està formada per una persona que exercirà com a presidenta i dos persones més que faran les funcions de vocals. 

Sorteig de persones candidates a formar les meses electorals per a les eleccions municipals del 28 de maig | Ajuntament de Terrassa

Més persones i més meses electorals per les eleccions del 28-M

Enguany han estat 2.349 persones les escollides per estar en una mesa electoral, 153 més que els anteriors comicis del 2019. El nombre de meses que es constituiran també ha augmentat, passant 244 a 261. En total, hi haurà 54 col·legis electorals a Terrassa.

Què han de fer els membres de la mesa electoral?

Aquestes persones (el president o presidenta, els dos vocals i els suplents) s’hauran de presentar a les 8h del dia 28 de maig al col·legi electoral per poder constituir la mesa. Els suplents que no hagin estat nomenats finalment membres de la mesa, poden abandonar el col·legi electoral i “desapareix tota la responsabilitat jurídica existent fins llavors”, apunta la Generalitat. Els membres de la mesa son també els encarregats de, un cop acabi la jornada, fer el recompte de les votacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa