MónTerrassa
Coneixem els candidats del PSC per al 28M a la nostra demarcació
  • CA

PSC Castellbisbal: Maria Dolors Conde

M.Dolors Conde Domínguez nascuda a Castellbisbal el 25 de maig de 1974, casada amb una filla de 13 anys. Administrativa i tècnica comptable, és militant del PSC des del 2003 on ha exercit diferents càrrecs dins de l’agrupació municipal: secretària de Finances (2003 al 2007), i primera secretària en dues etapes (del 2015 al 2019 i del 2019 fins a l’actualitat). També ha estat consellera comarcal del Vallès Occidental, i en la Federació Vallès Oest ha ostentat càrrecs de secretària d’economia, organització o finances. Membre de l’executiva nacional durant quatre anys i consellera nacional, en l’actualitat.

Pel que fa a la seva experiència política institucional, Conde va iniciar-se a l’Ajuntament de Castellbisbal com a regidora i portaveu del PSC del 2003 al 2007. En el següent mandat, del 2007 al 2011 va ser alcaldessa. Ja al 2011 al 2015 va tenir el càrrec de primera tinent d’alcalde i després d’alcaldessa amb responsabilitat directa en les Regidories d’ocupació i Educació. I, en els darrers dos mandats de 2015 al 2019, i de 2019 a l’actualitat ha estat regidora i portaveu del grup municipal socialista.

PSC Matadepera: Noemí Barja

Noemí Barja és la candidata a l’alcaldia de Matadepera. Llicenciada en psicologia per l’UB. Especialista en sexologia i relacions de parella. Presidenta de la Societat Catalana de Sexologia, de la Acadèmia de ciències Mèdiques de Catalunya i Balears entre els anys 2002-2005. Postgrau en Administració i Direcció d’Empresas, per la EUNCET-UPC. Postgrau en direcció i Lideratge a l’Administració Pública. ESADE. I Coordinadora del primer Centre Municipal de Planificació Familiar a Terrassa.

Ha estat regidora de Salut i Consum de l’Ajuntament de Terrassa durant el mandat 1995-99. Professionalment, ha estat gerent de l’Hospital Fundació Sant Llàtzer 2000-2004 i membre del comitè directiu del CST 2004-2015. Actualment està jubilada, això sí, afirma ser “una jubilada molt activa i compromesa amb els drets socials i reivindicatius de les persones més desafavorides i discriminades”. Col·labora amb Creu Roja com a Voluntària docent, i pertany a un col·lectiu feminista de Matadepera.

Nascuda a Eibar, Guipúscoa. Va viure a Barcelona molts anys, després a Terrassa i ara porta 23 anys a Matadepera, concretament a Les Pedritxes. Viu amb parella, té un fill, 2 netes de 6 i 3 anys i un net de 9 mesos amb els quals n’està encantada. Molt activa i compromesa, afirma que “m’he sentit feminista des de petita. Penso que les dones feministes podem canviar la manera de fer política. Una política més centrada en el diàleg, el consens, el respecte i la cooperació. M’interessa la política en general, però no la he vist mai, per a mi, com una professió. M’agrada la política local perquè és propera i està enfocada a atendre i resoldre els problemes i les condicions de vida dels veïns i veïnes”.

Barja diu que li agrada el senderisme, ioga i des de fa un any juga als escacs. Li agrada la natura. Llegeix i escriu quan puc. I l’interessa la ciència, la tecnologia, el simbolisme, la mitologia, la filosofia, la ètica…”soc molt curiosa”, manifesta a Món Terrassa.

PSC Rellinars: Xesca Velasco

Xesca Velasco González té 66 anys i és mare de dos fills. Actualment té parella. Va néixer a Córdova. En el món laboral va ser propietària d’un restaurant a Terrassa durant 14 anys. Durant 13 anys va residir a Rellinars. Va ser regidora de l’Ajuntament de Rellinars fent-se càrrec de les regidories de Medi Ambient, Serveis Socials i Habitatge, i també va exercir com a tinent d’alcalde.

Velasco es defineix a Món Terrassa com una persona dinàmica, moderna i amb moltes ganes d’aprendre, de fer projectes i ajudar a les persones necessitades, “preocupant-me pels seus problemes i necessitats”. Com a aficions diu que li agrada llegir, cuinar i viatjar. També destaca la seva curiositat per estar al dia en política, ciència o moda.

PSC Rubí: Ana María Martínez

Ana María Martínez Martínez, vaig néixer l’any 1972 i sempre ha viscut a Rubí. La seva infantesa i adolescència la va passar al barri de Ca n’Oriol, on vivia amb els seus pares i la germana. Ara, no gaire lluny d’allà, ha creat una altra família, sent mare de dues nenes, l’Anna i la Maria. Va estudiar Treball Social i Antroplogia i afirma que la seva passió per la política la va portar a fer diferents màsters en Gestió Pública i Lideratge en Gestió Política.

L’any 2003 va iniciar el camí en el món de la política local i després d’haver estat regidora en diversos serveix, el 2015 va convertir-se en alcaldessa, càrrec que encara exerceix. El 15 de juny de 2019 va ser reelegida alcaldessa, i a partir d’aquell moment afirma que va encarar nous reptes. “Perquè estimem Rubí, la nostra ciutat, una ciutat per viure-la!”, és el lema de la campanya d’aquest 2023, on aspira a complir el seu tercer mandat.

PSC Sant Cugat: Pere Soler

Llicenciat en Geografia, Història i Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, i post grau en Lideratge polític i gestió pública (UAB). Casat amb la Núria i pare d’en Pere i la Clara, sempre ha estat compromès amb Sant Cugat. Veí del centre i vinculat al teixit associatiu de la ciutat, educatiu i social, ha participat als diferents consells de barri i en d’altres consells sectorials municipals. De família d’esquerres i lluitadora, afirma que ha entès “la importància de la lluita social per defensar els drets dels i les treballadores i dels més vulnerables, amb el convenciment que el combat democràtic és el millor perquè la societat avanci”.

En l’àmbit laboral privat ha estat en diversos sectors productius, com el logístic, el del transport i comerç internacional, l’industrial químic, i el farmacèutic. Actualment és tècnic de l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic de l’AMB. Es defineix com a federalista i europeista, hereu del socialisme democràtic. Regidor pel PSC des de de 2011. L’any 2017 va ser tinent d’alcaldia d’Ocupació i Polítiques Comarcals. Des del 2019 és el Primer Tinent d’Alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport. Des de 2014 és conseller comarcal del PSC al Consell Comarcal del Vallès Occidental. Actualment és el primer secretari del PSC de Sant Cugat i portaveu del grup municipal.

“Per això em presento a les eleccions per ser alcalde, perquè els santcugatencs i les santcugatenques puguin desenvolupar el seu projecte de vida a la ciutat on van néixer. Només des de la diversitat, des de l’empatia i des del treball col·lectiu, Sant Cugat avançarà”, afirma a Món Terrassa.

PSC Ullastrell: Marta Sucarrats

Marta Sucarrats té 41 anys i es veïna del barri de Can Gras. Estretament vinculada al municipi forma part de diverses associacions municipals, com els Grallers i els Geganters d’Ullastrell. En la presentació de la seva candidatura va voler destacar aquest “fort arrelament a Ullastrell”, afirmant que “conec les seves necessitats, les del poble, i vull intentar solucionar-les”.

Sucarrats ha treballat com a cambrera i vigilant de seguretat. Encapçala un equip que es presenta “amb una gran il·lusió”, i que està integrat per persones que “aportaran experiència i coneixement, i que poden representar a la perfecció els ciutadans d’Ullastrell”.

PSC Vacarisses: Jesús Arasanz Castilla

Jesús Arasanz és enginyer industrial especialitzat en la gestió de projectes i equips de persones. Actualment treballa d’ajudant a petites i mitjanes empreses a realitzar la transició energètica i ecològica com a especialista en energies renovables a la patronal Cecot. Amant de la natura i dels animals, i molt preocupat pel canvi climàtic, critica “la manca d’una bona gestió forestal i el futur de l’aigua al nostre territori”. En declaracions a Món Terrassa diu que “a Vacarisses malauradament coneixem en profunditat aquestes problemàtiques, i volem actuar de manera proactiva per evitar que els nostres veïns pateixin les greus conseqüències i donar-los les majors oportunitats per poder adaptar-se de la millor manera possible”.

PSC Viladecavalls: Marc González

Marc González Roldán, té 35 anys i és el candidat socialista de Viladecavalls pel pròxim 28 de Maig. De ben petit va a anar a la Llar d’Infants del barri de Can Trias, ja que els seus avis per part de mare residien allà, tot i al cap d’uns pocs anys es van traslladar al barri de Sant Miquel de Guanteres. També va ser estudiant de l’Escola Roc Blanc i més tard al IES Viladecavalls on hi va ser fins al Batxillerat. Un cop va arribar a la Universitat, va començar el Grau en Ciències Polítiques i de l’Administració a la Facultat de Sociologia de la UAB.

Ha compaginat els estudis amb feines a la hosteleria, una de les seves “grans passions”, explica a Món Terrassa. Des de el 2014 lidera com a 1r Secretari l’agrupació del PSC de Viladecavalls i encapçala per 3 vegada consecutiva la candidatura a l’Alcaldia del municipi. “Hem estat decisius a les dues darreres formacions de govern, havent estat també a la oposició, portem ja 6 anys governant”, recorda. Actualment és el 1r Tinent d’Alcalde de Viladecavalls i porta les àrees d’Ensenyament, Joventut i Medi Ambient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa