MónTerrassa
Ciutadans denuncia Tot per Terrassa per vulnerar la llei electoral

Ciutadans ha denunciat Tot per Terrassa per vulnerar la llei electoral. Aquest dilluns, dia 8 de maig, la formació liderada per Isabel Martínez ha presentat als Jutjats de Terrassa dues denúncies contra l’agrupació de Jordi Ballart, en considerar que havien “vulnerat la llei electoral en període de precampanya”. Ha estat per dues accions que consideren punibles: repartir bosses de marxandatge i la col·locació d’OPIS.

Cs afirma, a més, que aquesta vulneració ha estat de forma conscient i voluntària, i ha recriminat a l’actual alcalde de Terrassa que no és la primera vegada que ho fa. “És per tots sabut que Jordi Ballart no manté molt bona relació amb la llei i la justícia. Ja ho va demostrar vulnerant la neutralitat institucional a l’Ajuntament i, després d’una denúncia de Ciutadans, va haver de fer enrere”, ha dit Martínez, que ha afegit que “sembla que juga amb unes altres regles de joc i vulnera la llei electoral. No ho fa per desconeixement, ho fa, simplement, per treure rèdit polític”.

Ni bosses, ni bolis ni cartells propagandístics

En concret, des de Ciutadans, creuen que Tot per Terrassa ha vulnerat l’article 53 de la LOREG en relació amb la Instrucció 3/2011, de 24 de març, quan l’agrupació municipal va estar repartint bosses de marxandatge electoral als veïns de Terrassa.

Isabel Martínez lamenta que “Jordi Ballart sap el que es fa i les conseqüències que poden tenir els seus actes, però prefereix saltar-se la llei electoral i vulnerar els drets de terceres formacions perquè les sancions a les que s’exposa son mínimes”. I ha insistit en la reincidència. “Cal recordar que no és el primer cop que ho fa, el Tribunal de Comptes els va condemnar a pagar 50.000 euros per excedir-se en despeses electorals i, a les darreres municipals, també van haver de fer requeriments per saltar-se la llei electoral”.

La instrucció exposa que “tampoc es considera permès en el període indicat el Repartiment amb finalitats de propaganda de material divers com a clauers, bolígrafs, encenedors, pins o altres objectes similars, que incloguin el nom o la foto dels candidats o la denominació o sigles de la formació política”. D’aquesta manera, en les paradetes que s’instal·len al carrer o Mercadal, els partits estan subjectes a aquesta normativa.

Per altra banda, Martínez també ha denunciat la instal·lació d’OPIS (objectes publicitaris il·luminats), fet que “és contrari a l’article 53 que exposa que des de la convocatòria de les eleccions fins a l’inici de la campanya, queda prohibida la realització de publicitat o propaganda electoral mitjançant cartells, suports comercials o insercions a premsa ràdio o altres mitjans digitals”.

En aquesta mateixa línia, la instrucció 3/2011 de la JEC exposa: “Aquesta Junta Electoral entén, amb caràcter general, que una tanca publicitària ha de ser considerada no com un mitjà de difusió d’actes o mítings de presentació de candidatures, sinó com un mitjà de publicitat electoral a l’efecte del que es disposa per l’article 66 de la LOREG i la Instrucció 4/2011 de la Junta Electoral Central.”

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Josep a maig 08, 2023 | 22:07
  Josep maig 08, 2023 | 22:07
  Mi voto por un boli. Manda huevos
 2. Icona del comentari de: Teresa Montesol a maig 08, 2023 | 22:36
  Teresa Montesol maig 08, 2023 | 22:36
  ¡Pero si [email protected] hacen campaña durante todo el año desde hace años! ¿De qué va, esta señora?
 3. Icona del comentari de: Jomateix a maig 09, 2023 | 09:50
  Jomateix maig 09, 2023 | 09:50
  Aquests no son els que están fent campaya ilegal júntament amb vox i pp sobre desokupa i el seu show mediátic electoral a l Bonanova de BCN?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa