MónTerrassa
Ballart (TxT): “No descartem apropar-nos a la majoria absoluta”
  • CA

Món Terrassa ha entrevistat aquest divendres, dia 5 de maig, al candidat a l’alcaldia de Terrassa per Tot per Terrassa, Jordi Ballart. Ho ha fet en directe, a través del compte d’Instagram (@mon.terrassa), des de la redacció del mitjà de comunicació a la plaça Vella de Terrassa. La conversa ha servit per conèixer una mica millor qui és la líder de la formació de l’actual batlle, que actualment compta amb deu regidors a l’Ajuntament de la ciutat, així com també com afronten la campanya de cara a les eleccions que tindran lloc el pròxim diumenge 28 de maig.

Les frases més destacades de Jordi Ballart

“L’activitat política del dia a dia és molt intensa, i això té un final. Em sembla impossible que una persona pugui aguantar aquest ritme durant molts anys. Ara, sí que tinc molta il·lusió de guanyar les eleccions i ser alcalde quatre anys”

“La campanya hem seguit amb la mateixa filosofia, amb molta tranquil·litat. Som un projecte política que tenim molt a guanyar perquè tenim il·lusió per millorar la ciutat i tenim molt poc a perdre perquè no hem de mantenir ni càrrecs ni estructures de partit. Ningú de fora ens vindrà a renyar. Això ens dona llibertat i tranquil·litat. Actualment estem acabant de tancar la versió definitiva del programa electoral, que el presentarem en un acte el pròxim dimarts a LaFACT. I el que sí que farem serà una campanya en positiu, de màxima proximitat i amb to constructiu”.

“La recepció o sensació que tenim és que hi ha molta gent que ha valorat positivament aquests quatre anys de mandat, que han estat excepcionals i amb imprevistos. I ara que falten poques setmanes per a les eleccions, depèn dels llocs on et mous tens inputs més positius o negatius. Com alcalde, com és lògic, m’arriben més queixes, problemes i gent que està enfadada. Però les sensacions generals són positives. La veritat és que no ens pensàvem treure 10 regidors el 2019, els millors auguris ens en donaven 4 o 5, per tant, fins al dia 28M no sabrem el que passarà. Al final tothom que dona per fet que Tot per Terrassa guanyarà les eleccions, la sorpresa sigui contrària i no les guanyem. Però en general, els inputs que tenim és que poden anar bé”.

“Tenint en compte el context del 2019, que va ser molt polaritzat, també en l’àmbit nacional, era el moment més àlgid del procés amb persones a la presó, i les campanyes a tots els municipis van ser molt en clau nacional, i a Terrassa un projecte local va fer forat quan ningú s’ho pensava. Ara, els temes nacionals no estan tant a l’ordre del dia de la campanya electoral crec que això fins i tot ens pot beneficiar l’essència més municipalista de la campanya”.

“Som l’únic partit que no depèn ni de Barcelona ni de Madrid, tenim plena llibertat d’actuar en funció del que l’interessa a la ciutadania de Terrassa i això és una de les coses que la gent més valora. S’ha fet feina, hi ha coses que no les hem pogut acabar, però crec que ens anirà bé, fins i tot, crec que podem treure un millor resultat del que tenim. El nostre objectiu seria treure una majoria absoluta que ens permetés governar còmodament i amb un govern sòlid, sabem que això és difícil però no és descartable que ens hi puguem apropar”.

El director de Món Terrassa, Joan Manel Oller, amb el candidat de Tot per Terrassa, Jordi Ballart | Lluïsa Tarrida

“Del tema pactes hi ha una línia vermella, que crec que quasi no l’hauríem ni de dir: l’extrema dreta, ni per activa ni per passiva acceptarem els seus vots. Ni per aconseguir l’alcaldia, encara que no arribem a cap tipus d’acord, com va passar a Barcelona amb els vots del Valls. Pensem que no s’ha de parlar d’ells i confiem que no entrin perquè això ens distorsionarà tota la política municipal i els consensos de ciutat. Malgrat que hi ha conflictes i disputes polítiques sempre hi ha uns mínims de respecte i educació, coses bàsiques com la democràcia i els drets que tots defensem, això es pot trencar”.

“Amb ERC és un soci que crec que les coses han anat bé, ha estat un pacte sòlid i un govern fort. Som dos projectes polítics diferents i hem tingut diferències en alguns temes però la confiança i la lleialtat personal ha ajudat molt que les coses anessin bé. Estem satisfets del pacte i si sumem, seria la primera opció. Però estem diposats a parlar amb tots aquells que entrin el Consistori”. 

“Tinc la intuïció que el Consistori serà menys fragmentat del que ens pensem, i que fins i tot, menys dels que hi ha actualment. Els partits de dreta estan dividits en tres, quatre amb Valents, i el vot es pot dividir i podria passar que cap d’ells arribés al mínim per entrar”.

“Confiem amb el Partit Popular perquè no entri l’extrema dreta, aquesta afirmació seria impensable fer fa uns anys: desitjar que entri el PP perquè no ho faci l’extrema dreta… Però són els únics que els poden frenar al ple de l’Ajuntament. Nosaltres no ens identifiquem gens amb ells, però és un partit democràtic que si pot parlar, cosa que amb l’extrema dreta. I que en temes de ciutat, s’hi pot pactar”.

“Amb el PSC també s’hi pot parlar i pactar. Venim d’una situació complicada, d’un trencament i que això va generar unes ferides, crec que durant aquests 4 anys els ha costat trobar el to i situar-se a l’oposició però és un partit important que s’hi ha de parlar, ha renovat cares i això pot facilitar que ens poguem entendre. Una gran coalició és difícil però no és un no rotund, veurem els resultats electorals. Veient l’escenari però ens decantem més per repetir el pacte amb ERC, fins i tot, traien la majoria absoluta estem disposats a parlar-ne”. 

“Han quedat coses per fer, hem iniciat molts projectes, sobretot en l’àmbit urbanístic, que no han estat culminades com Sala i Badrinas, Vapor Cortès o l’AEG. Les rieres s’ha fet feina de manteniment, neteja i d’obres hidràuliques i de seguretat i tenim una idea del que volem fer, si haguéssim tingut la sort que ens haguessin donat els Next Generation ja haguéssim començat una primera fase de renaturalització de la riera… És la gran assignatura pendent de la ciutat, no només per la barrera física i psicològica, sinó que ens resolt moltes qüestions vinculades a la mobilitat, a l’equilibri territorial o la cohesió social. Ha de ser el gran projecte del segle XXI a Terrassa i nosaltres ho seguirem creint-hi”.

“L’avinguda del Vallès ha de ser un eix pacificat, per tant, on passin menys cotxes. Però perquè això passi necessitem la Ronda Nord dels sistemes urbans de Terrassa a Sabadell. No parlem del Quart Cinturó fins a Granollers, entenem que això ara no toca, però sí que demanem que es completi el tram entre Can Roca a Sabadell Oest, precisament perquè puguem pacificar l’avinguda del Vallès i evitar el trànsit interior en molts carrers, tant principals com secundaris”.

“Tot i així sí que penso que en temes de mobilitat s’ha de fer una reflexió profunda al mandat vinent. S’han fet coses bé i no tant. Crec que hauríem de plantejar òptiques diferents en la gestió de la mobilitat de la ciutat”

Podeu veure l’entrevista gravada aquí:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa