MónTerrassa
Jordi Ballart destrossa els rivals en les preferències dels terrassencs

Jordi Ballart és el cap de llista preferit pels electors terrassencs per a l’alcaldia de la ciutat després de les eleccions municipals del diumenge 28 de maig. Així ho mostra una enquesta de Gesop encarregada per Món Terrassa i feta pública aquest divendres. La diferència amb els altres candidats i candidates és enorme, fins el punt que el 41,5 per cent prefereix el líder de Tot per Terrassa per a l’alcaldia, molt per sobre dels votants efectius de TxT. En segona posició se situa la líder del Partit dels Socialistes de Catalunya, Eva Candela, que rep el suport d’un modest 6,9 per cent.

La cap de cartell de Junts, Meritxell Lluís, és la tercera en discòrdia i se situa immediatament per sobre d’Ona Martínez, d’Esquerra Republicana, una de les sorpreses que indica el sondeig. Més enllà, l’extrema dreta va forta. La seva candidata terrassenca, Alicia Tomás, obté el 2,0 per cent de les preferències. Qui s’enfonsa en el pou és Isabel Martínez, de Ciutadans, que tot just es queda en el 0,8, superada per Agnès Petit de Terrassa en Comú Podem, Marta Giménez Arcusa del Partit Popular i Jaume Bofill, de la CUP.

Quatre de cada deu persones ho tenen molt clar

Segons el sondeig, quatre de cada deu ciutadans de Terrassa amb dret a vot prefereixen com a proper alcalde Jordi Ballart. A l’altra banda, una proporció similar diu o bé que no té preferència per cap dels noms proposats (7,0) o bé no contesta (31,8). Però entre els que es decanten, Ballart té més preferència ell sol que tota la resta d’alcaldables plegats, que sumen un 19,3% que no arriba ni a la meitat que el fundador de TxT.

El que queda palès en el treball de Gesop és la popularitat de Jordi Ballart entre els votants. Un resultat molt important per si calen pactes a dues, tres o més bandes. Vistes les xifres, en l’equació per trobar alcalde sembla gairebé impossible que no hi aparegui Jordi Ballart.

Els més joves són més pro Ballart

Jordi Ballart és el preferit en tots els segments de població analitzats, però el suport augmenta a mesura que disminueix l’edat de l’electorat. Els joves són els que tenen una preferència més clara respecte a l’actual alcalde. També destaca -lleugerament- entre les dones. Per partits, és el candidat més citat a tots els electorats, excepte entre els votants de VOX i la CUP, que prefereixen els candidats respectius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa