MónTerrassa
Sanglas: “El bloc del 155 promou la catalanofòbia per intervenir l’educació pública”
  • CA
Representants d’ERC de la comarca en un acte a Terrassa | ERC

!--akiadsense-->

La candidatura d’ERC – Catalunya Sí ha explicat aquest dimecres en un acte de campanya electoral que el vot del 21-D també és “un vot de defensa de l’escola catalana”. El lloc escollit ha estat l’exterior de l’institut públic Montserrat Roig, concretament, davant de la pancarta que demana Democràcia i llibertat. L’acte ha comptat amb la presència de càrrecs electes d’Esquerra Republicana a diferents municipis de la comarca.

Teresa Ciurana, mestra i responsable d’educació d’ERC Terrassa, ha dit que estan cansats que “s’acusi l’escola catalana de marginar els nens castellanoparlants, d’adoctrinar i d’aconseguir poques competències acadèmiques”. Ha defensat “la immersió lingüística, amb 30 anys d’èxits, com un sistema que ofereix la igualtat d’oportunitats a la infància.” Ciurana ha recordat les declaracions d’Albiol, “on s’acusa l’escola catalana d’educar en l’odi o de no ensenyar el castellà” i ha afegit que “acusem el govern del PP de mentir, l’escola catalana és al contrari del que diuen”. També ha recordat que a Terrassa “tenim un problema greu amb la segregació escolar i necessitem mesures urgents per assegurar als infants el futur que es mereixen”.

Rafa Homet, diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, ha defensat l’escola catalana com un dels grans actius del país que ha permès “cohesionar el poble català dins de la seva diversitat”. També ha afegit que aquest model dona igualtat d’oportunitats a tots els estudiants, independentment de quin sigui el seu origen. El diputat ha explicat que “necessitem un pacte nacional per a l’educació efectiu, que recuperi pactes anteriors i que blindi l’educació com a model d’èxit de futur”.

Finalment, Marc Sanglas, candidat al Parlament de Catalunya pel Vallès Occidental i diputat en l’anterior legislatura, ha començat agraint la tasca dels professionals, “que asseguren un model educatiu d’èxit i al qual ens comprometem a destinar més recursos per facilitar-los la feina”. Ha defensat l’escola catalana davant els atacs dels del bloc del 155, que “promouen la catalanofòbia per intervenir l’educació pública a Catalunya”. No permetrem que ens toquin un dels tresors més valuosos per a l’equilibri i la cohesió social. No permetrem més atacs cap als professionals docents, famílies o altres actors de la comunitat educativa”, ha afegit. Marc Sanglas ha explicat les principals mesures que Esquerra Republicana-Catalunya Sí inclou en el seu programa electoral en matèria d’educació. El Pacte Nacional per a l’Educació és la proposta principal de la formació i que ha de bastir el projecte educatiu de país, millorant el finançament i la inversió, “com un dels pilars fonamentals de la República catalana i de progrés de tota la ciutadania”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Karlus a desembre 14, 2017 | 10:58
    Karlus desembre 14, 2017 | 10:58
    Fora els ocupants feixistes
  2. Icona del comentari de: fran-bcn a desembre 14, 2017 | 12:59
    fran-bcn desembre 14, 2017 | 12:59
    A veure, us poso el meu exemple. Tinc 63 i a Primària i tot el meu ensenyament reglat fins la Universitat fora en castellà. I de trauma, cap ni un. Crec que es una qüestio de "capacitats". Quan era petit, els que eren una mica "curtets" els costava igual si fossin de parla catalana o castellana. Tinc fills mestres i em diuen el mateix....Es molt fàcil atacar l escola catalana, però els promotors se'ls veu el llautó, perquè la majoria no tenen la cultura catalana al seu ADN i no cal ser indepe...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa