MónTerrassa
Oliveres: “Sortir de la Unió Europa? Tant de bo, no és democràtica”
  • CA
Acte central de la CUP a Terrassa | 32

!--akiadsense-->

La CUP ha omplert aquest dimarts al vespre l’aforament del Cinema Catalunya de Terrassa -vestit per a l’ocasió amb les pancartes #Dempeus- en l’acte central de campanya per al 21-D. Ho ha fet en un acte en què s’ha barrejat política i entreteniment, amb la presència de dos pesos pesants: la candidata número 2 per Barcelona, Maria Sirvent (que jugava a casa), i Arcadi Oliveres, dirigent de Procés Constituent. Entre discurs i discurs, s’ha amenitzat la vetllada amb l’actuació de dos grups locals, Mabel i el Circ Pistolet.

Arcadi Oliveres amb un discurs escuet però ordenat ha explicat d’on venim, on estem i cap a on anem. Sobre el passat ha ressaltat la “presa de llibertats” sofertes des del 1714, la constitució del 78 o de “les grans mentides d’un personatge impresentable com Felipe González” per acabar desembocant en l’actualitat, en un moment en què “estem submergits en un munt de mentides amb uns grans mitjans de comunicació que ens enganyen”. L’economista ha denunciat la utilització de la por en els arguments de “la pèrdua de les pensions, quan si les perdem no serà per la independència sinó pel frau fiscal” o bé de la sortida de la Unió Europea, “que tant de bo en sortim vistes les actuacions que ha tingut; perquè n’estic completament decebut, no és democràtica, no protegeix els seus pobles i no deixa entrar als que s’ofeguen al Mediterrani”.

El representant del Procés Constituent ha reconegut que el procés “també ha comès errors”, per exemple, s’ha preguntat “com pot un país voler la independència quan el canal més mirat és Telecinco?”. També ha reconegut que “ens hem il·lusionat massa i massa ràpid, ens hem precipitat perquè la vèiem a tocar, però ara hem tingut temps de digerir el procés i millorar-lo” i ha fet un apunt també econòmic afirmant que “hem de posar els diners per damunt dels sentiments”.

I, finalment, Oliveres, parlant del futur i del proper 21-D, ha demanat als assistents “assegurar una majoria suficient per poder dir que aquest país vol la independència” alhora que ha instat a “definir el país que volem, per descomptat, serà República, sense exèrcit o protector del medi ambient, però encara l’hem de definir”. Com a últim missatge, Oliveres ha recalcat que “hem de dialogar amb els altres pobles d’Espanya, potser segurament també servirà per salvar-los a ells de l’opressió, però igualment hem de fer accions de germanor”.

!--akiadsense-->

Sirvent, “l’1-O va canviar les nostres vides”

Maria Sirvent ha iniciat el seu discurs tenint un sincer agraïment als seus companys de partit a Terrassa, “avui em sento a casa meva, amb la meva família”, per tot seguit centrar-se amb l’1 d’Octubre i el que va suposar per a la gent del carrer. “Va ser l’acte de desobediència més massiva i d’organització ciutadana. I ho vam fer les classes populars i de forma unilateral, per defensar els nostres drets polítics i socials” i ha retret a “aquelles forces d’esquerra que ara vulguin renunciar a aquesta unilateralitat”. La regidora de l’Ajuntament de Terrassa ha recordat que “l’1 d’Octubre va canviar les nostres vides” per recorda la importància que tenen els municipis i els moviments socials en la construcció de la futura república, “perquè és aquí on rau la nostra força, on construim espais de poder popular, d’aprenentatge polític i personal”.

La número 2 de la CUP ha tingut també un missatge cap a fora, “ara és quan tenim l’oportunitat de construir una república a favor de les majories socials i que sigui una llavor per construir república arreu dels pobles de l’estat. Serem nosaltres qui lluitarem per un país no subordinat ni a la banca ni als corruptes”. Mentre que cap a dins, ha demanat que “estem al moment de sumar, hem de comptar amb el màxim de forces republicanes i demòcrates”, perquè serà així, ha dit, “com podrem trencar el cadenat del règim del 78, i iniciar un procés constituent que camini cap a la República catalana, fruit de la voluntat popular. Ara és temps de mirar de cara a la llibertat, posar-nos dempeus i no claudicar. Ens donin o no ens donin permís, som un poble i som vida”. Sirvent ha acabat amb el positivisme de “el 21 de desembre sortirem a guanyar, i guanyarem per construir una república catalana dels drets i les llibertats”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JRRiudoms a desembre 12, 2017 | 20:42
    JRRiudoms desembre 12, 2017 | 20:42
    Quan escolti del demagog Oliveres alguna crítica al tracte preferent de l'Estat vers l'església catòlica romana, aleshores m'el òdre prendre seriosament allò que diu. Atentament
  2. Icona del comentari de: Indepe a desembre 12, 2017 | 22:19
    Indepe desembre 12, 2017 | 22:19
    Doncs sí! Estar a l'Efta no estaria malament... A l'Efta li cal un país fort al sud d'Europa i aquests som nosaltres. Geoestratègicament CAT és molt potent!
  3. Icona del comentari de: Ramon a desembre 13, 2017 | 09:48
    Ramon desembre 13, 2017 | 09:48
    Els referents polítics de les esquerres representades per Oliveres són tan antidemocràtics, tan impresentables, tan catastròfics a l'hora de generar benestar, que no gosen ni admetre que són els seus referents polítics. De manera que acaba resultant que pretenen que els votem a cegues. Pretenen que els votem perquè facin el que no s'ha fet mai enlloc. O pretenen que els votem perquè funcioni el que no ha funcionat mai enlloc. Ara bé, això sí, la suficiència i la hiperlegitimació que no faltin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa