MónTerrassa
TeC demana un acord de condemna a Israel per les morts de palestins
  • CA

Terrassa En Comú ha presentat Acord de Junta de Portaveus per expressar la condemna més ferma vers les massacres comeses per les forces israelianes contra la població desarmada que es manifesta a Gaza. Una violència que dilluns 14 de maig va deixar 58 morts, set d’ells menors (segons algunes fonts) i 2400 ferits.

Al llarg dels últims 11 anys, la població civil de la Franja de Gaza ha patit les greus conseqüències del bloqueig il·legal d’Israel, a més de tres guerres. L’economia de Gaza s’ha reduït extremadament, i en aquests moments la població depèn gairebé totalment de l’ajuda internacional a través de la UNRWA. Gaza té un dels índexs d’atur més alts del món, més del 44%. Quatre anys després de l’agressió de 2014 encara hi ha més de 22.000 persones sense llar. El 2018, en compleixen 70 anys d’injustícia, expulsió i despossessió envers el poble de Palestina. A la frontera de Gaza els militars israelians han reprimit amb foc real la Marxa del Retorn que va començar el 30 de març amb la commemoració del “Dia de la terra”. Unes mobilitzacions per reclamar el dret del retorn dels cinc milions de refugiats, per tornar a posar l’oblidada qüestió palestina a l’agenda internacional i denunciar la greu crisi humanitària que travessa Gaza a causa del bloqueig a què s’ha vist sotmesa des de 2007. Unes mobilitzacions concebudes com a resistència no violenta i on des del 30 de març ja s’havien assassinat a 45 a palestins. Uns atacs que ja vam condemnar per mitjà d’un Acord de Junta de Portaveus el passat Ple Municipal del mes d’abril.

Entre els acords, a més de la condemna vers les massacres comeses, donem suport a la demanda d’Amnistia Internacional cap als estats perquè aquests imposin un embargament integral a la venda d’armament a Israel, amb la finalitat d’impedir violacions del dret internacional humanitari i dels Drets Humans. Tanmateix demanem condemnar el bloqueig il·legal de la Franja de Gaza i exigim Israel i Egipte que permetin i regulin l’entrada i sortida de béns i subministraments necessaris per a garantir els serveis bàsics així com de persones.

L’ocupació de Palestina és una de les violències més enquistades i antigues que viu la Mediterrània, i que té repercussions globals.

Aquí podeu consultar l’acord: https://terrassaencomu.cat/ca/blog/2032

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa