MónTerrassa
Sobre el Pla de Millora de la Rambleta
  • CA

Sobre el Pla de Millora de la Rambleta. El regidor Amadeu Aguado en un programa de debat a Canal Terrassa davant de la indicació dels presents en el debat sobre que no s’havia informat a les Associacions de Veïns de Segle XX i La Cogullada, i als veïns afectats, va afirmar que se’ls havia informat i explicat, i en aquest sentit es va quedar tant tranquil fen afirmacions que son mentida.

El pitjor que pot passar amb un polític és ser un mentider, o un ignorant desinformat.

Davant d’aquestes afirmacions, només volen dir el següent per a acabar de tancar aquest tema que ja hem denunciat davant del mateix Ajuntament i als mitjans de comunicació:

1. El regidor de Territori i Sostenibilitat, ha tirat endavant aquest projecte sense informar a l’Associació de Veïns del Segle XX, ni als veïns afectats de la Rambleta.

2. Aquest mateix regidor va tenir prou temps i oportunitats per a haver informat sobre aquest projecte, i no ho va fer.

3. Ha estat un projecte, tant de la fase 1 com de la fase 2, totalment incomplint el que estableix el Reglament de Participació Ciutadana, les normes de transparència i els compromisos assumits que qualsevol projecte que afecti a un territori, l’entitat veïnals afectada i els veïns seran informats. En aquest cas, no s’han complert cap d’aquestes normes. S’ha fet d’amagat, no se sap el que ho ha motivat, però l’opacitat en que s’ha desenvolupat, no és acceptable i ens genera moltes sospites de quins interessos es volen afavorir.

4. Aquest és un projecte recollit en el POUM, i tenia com a objectiu millorar l’entrada de la ciutat. Com és evident és un projecte de ciutat, però també d’afectació important als dos barris que afecta directament, per tant, qualsevol mesura s’havia d’haver comentat, consensuat i acordat amb els barris afectats, ja que algunes de les actuacions tindran una incidència important en aquests, ja sigui per l’impacte dels habitatges a crear, la seva funció, la mobilitat, l’organització de l’espai públic, i l’espai comercial. I també s’ha de tenir en compte els criteris de ciutat a l’hora de preveure la necessitat de crear més habitatge, davant del volum d’habitatge excedent (17.000 habitatges buits), la manca d’habitatge social i altres aspectes relacionats amb aquest tema, i on l’equip de govern hauria de tenir en compte en una política d’habitatge i la creació de nous. Per tant, el debat va més enllà d’una millora puntual d’un espai com la Rambleta, i com afectarà als barris afectats directament.

5. L’Associació de Veïns del Barri Segle XX tot i demanar-lo encara no ha vist la concreció del projecte, que ha demanat i encara no en disposa. 6. Tal com ja hem denunciat i dit al regidor de Territori i Sostenibilitat, durant més de sis mesos es va preguntar sobre una rotonda a Rambleta amb Navas de Tolosa, ni una resposta. En una reunió celebrada el dia 26 de gener amb aquest regidor, va contestar sobre la rotonda i va ser incapaç d’informar-nos sobre el Pla i el seu estat, ni una paraula. Després davant de les denúncies públiques al assabentar-nos de que anava al Ple de febrer, el dia 27 de febrer ens demana una reunió urgent amb l’únic objectiu de justificar lo injustificable, ens explica l’objecte del projecte i és incapaç de donar-nos una còpia del mateix per a estudiar-lo, valorar-lo i informar als veïns. També se li va demanar que no anés a l’aprovació i es retires, ens fes arribar còpia i s’expliqués al Consell Municipal de Districte 3. Cap d’aquestes premisses es van complir, ja que hi havia molt d’interès, excessiu diríem nosaltres per tirar endavant la fase 1 que afavoria als interessos d’uns promotors privats. Ens va recordar tot el que ja va passar amb la promoció del projecte Segle XXI, on encara tenim seriosos dubtes de quins interessos es van facilitat en aquell projecte, el que és evident, que en cap cas afavoria els interessos públics i la ciutat.

7. Per tant, massa pressa, massa opacitat, i poc interès en la participació ciutadana que en aquest cas ha quedat totalment marginada.

8. El nostre barri es segueix preguntant on està l’Ajuntament que ni fa inversions, ni fa millores ni de serveis, ni de manteniments bàsics, un barri totalment inacabat amb problemes greus de mobilitat per la manca d’urbanització de sis carrers i d’una mal anomenada zona industrial on la mobilitat és complexa i difícil. I davant d’aquest panorama, observem la celeritat per tirar endavant un Pla perquè apareixen interessos privats no aclarits, on la participació de les entitats veïnals i els afectats no se’ls informa, ni fa partícips. Una veritable vergonya. Se suposa que l’Ajuntament ha d’afavorir l’interès públic, i no corre pels interessos privats, i sobretot, quan parlem de projectes d’aquesta magnitud que necessiten debat, reflexió, transparència i sobretot, participació.

9. Per tant, quan uns polítics menteixen, i van als llocs desinformats sense saber que ha passat, el millor i aconsellable, es callar perquè poden quedar retratats. I una altra aclariment per una afirmacions del mateix Sr. Aguado quan diu que hi ha actes de les reunions fetes, mentida, no existeixen, ni s’han fet. Si hi ha una cosa clara, és que el regidor de Territori i Sostenibilitat ha demostrat la seva incapacitat per a gestionar com a mínim tot allò que afecta al nostre barri, i aquest afer ha acabat de confirmar el que hem indicat.

10. La nostra preocupació es disposar del projecte, revisar-lo i explicar-lo als veïns. Llavors ja en farem la valoració i direm el que calgui al respecte, i si cal, el portarem als àmbits corresponents si detectem qualsevol irregularitat i interessos ocults.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa