MónTerrassa
El sector funerari es transforma: la incineració ja arriba al 43%
  • CA
Arxiu | Ariadna Sala

!--akiadsense-->

El sector funerari està en plena transformació degut a l’augment de les incineracions. Segons dades de l’últim estudi de l’Associació d’Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (ASFUNCAT), es van realitzar més de 25.000 incineracions al 2018. Una xifra que va suposar el 43% del total dels difunts en territori català i que suposa un creixement del 7,9% respecte l’any anterior. ASFUNCAT preveu que 6 de cada 10 difunts siguin incinerats el 2025.

El sector s’adapta als canvis

Seguint aquesta tendència, des de Coral Memorial s’avancen a la demanda. Especialistes en el disseny, construcció i gestió integral de columbaris patentats internacionalment, l’empresa egarenca és pionera en la instal·lació d’espais memorials en esglésies i espais religiosos a nivell nacional.

Basant-se en la instrucció “Ad resurgendum cum Christo” de la Santa Seu, Coral Memorial recupera la tradició eclesiàstica de situar les restes dels difunts en el marc dels temples religiosos, d’ajudar a mantenir el seu vincle de fe, de facilitar a les famílies un lloc on conservar les cendres dels seus estimats i de conservar el record dels difunts.

A dia d’avui són 8 les esglésies i parròquies a la província de Barcelona que han instal·lat un columbari de Coral Memorial, un projecte que continuarà creixent en els propers anys.

Missa exequial amb urna present a la Catedral del Sant Esperit de Terrassa

En aquest sentit, ja es comencen a celebrar les primeres misses exequials amb urna present. Recentment, una d’elles s’ha celebrat a la Catedral del Sant Esperit de Terrassa en una cerimònia presidida pel Mossèn Fidel Català, vicari episcopal de la Zona Pastoral del Vallès Occidental. Després de les exèquies, Mossèn Català va beneir l’urna amb les cendres del difunt que, posteriorment, es va introduir al columbari instal·lat a l’antiga capella del Sant Crist, dins del mateix temple.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa