MónTerrassa
Prou desallotjaments il·legals
  • CA

El passat dimarts 3 de desembre un immoble del centre de Terrassa va ser desallotjat il·legalment i a la força per un grup de mercenaris de Desokupa. Al matí van fer fora a una dona amb els seus dos fills i a la tarda van canviar el pany i impedir l’accés a 5 persones que vivien a l’immoble.

Un grup espontani de persones solidàries va mostrar el seu rebuig al desallotjament concentrant-se davant de l’habitatge en qüestió des de primera hora de la tarda. Van trucar als Mossos d’Esquadra per denunciar el què estava passant i la resposta que van rebre va ser que no hi podien anar per manca d’efectius. Tot seguit van trucar al 112 i a la policia municipal. Al cap de tres hores, quan ja havia marxat el gruix de pinxos a sou, s’hi va presentar una patrulla de mossos. Van ser rebuts cordialment pels dos mercenaris que acabaven de canviar el pany i estaven tancats dins l’immoble. Després de comprovar si a dins d’un dels pisos hi havia pertinences d’una de les persones que fins llavors hi vivien, van marxar aparentment sense fer ni atestat ni denúncia del què havia passat.

Alguns dels desallotjats, que no tenen permís de residència, van començar a viure a l’immoble després d’haver pagat quantitats entre 1300€ i 2000€ a una persona que els hauria facilitat l’accés. Ara estan al carrer, sense cap alternativa habitacional. Sabem que no és un cas aïllat i que aquestes situacions es repeteixen a Terrassa. Que Desokupa i empreses semblants efectuen desallotjaments il·legals per la força davant de la passivitat i complicitat dels diferents cossos policials. Que hi ha persones que aprofiten el greu problema que hi ha amb l’habitatge per enriquir-se enganyant a les més vulnerables, demanant que paguin importants quantitats de diners a canvi de poder accedir a viure a un immoble sense cap mena de garantia legal. Les conseqüències d’aquests atacs encara són més greus quan les que els pateixen són persones que no tenen regularitzada la seva situació administrativa per culpa d’una Llei d’Estrangeria racista i classista.

No podem restar de braços plegats i ens creiem amb el deure de lluitar per canviar aquesta greu situació. Posant llum i aturant desallotjaments il·legals i plantant cara a tots aquells que especulen amb un dret bàsic com l’habitatge. Denunciant i assenyalant el racisme estructural que ens impregna i que perpetua l’ordre colonial, les dificultats d’accés als drets bàsics i la discriminació de gran part de la societat. Exigint als cossos policials que compleixin amb el seu deure i a les institucions públiques que posin la vida al centre. Volem fets que vagin més enllà de les paraules i dels gestos polítics puntuals. Encoratgem també a tota la ciutadania a posicionar-se i implicar-se en que la nostra ciutat sigui una mica més justa socialment, és responsabilitat de totes.

TERRASSA SENSE MURS – SOLIDARITAT ANTIREPRESSIVA DE TERRASSA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa