Comunicat

El matí del passat dilluns 9 de desembre, diverses entitats de caire social, pensionistes, sanitat, les associacions veïnals i la comissió de residències, vàrem convocar una manifestació per a reclamar a les administracions que siguin molt més sensibles i actives amb les persones dependents, sobre tot per aquelles que tenen necessitat d’una plaça en una residència i pocs, molt pocs o cap recurs per poder-hi accedir. Per això reclamem Més Residències Públiques a Terrassa JA! on tenim més de 30 residències i només una és pública i funcionant a molt menys d’un terç de la seva capacitat.

Més de 600 persones veïnes de Terrassa, vàrem sortir en manifestació des de la Plaça de l’Aigua fins al final de l’Avinguda Francesc Macià, al costat dels terrenys on està prevista la construcció de la Residència Pública a Sant Pere Nord. Exigint a les administracions l’inici de les obres de remodelació i adaptació de la única residència pública de Terrassa, la de Mossèn Homs, la licitació, construcció, dotació i posta en marxa de la residència de Sant Pere Nord, el projecte, la licitació, construcció, dotació i posta en marxa de les residències de Ca n’Anglada i la de persones amb problemes de salut mental de la comarca. Ja ho hem manifestat més d’una vegada, el que realment volem és que a Terrassa, la tercera ciutat de Catalunya, es que es construeixin Residències Públiques de gestió Pública per cobrir la demanda actual i la d’un futur immediat, independentment de quines siguin les administracions que les edifiquin, per que son imprescindibles per a la ciutadania.

Cal dir però que aquests últims dies hem tingut la bona notícia que a principis d’aquest proper any s’iniciaran les obres de remodelació i adaptació de la residència de Mossèn Homs amb un pressupost de més d’un milió d’euros. Això demostra que les mobilitzacions ciutadanes donen els seus fruits i nosaltres estem disposats a no parar fins aconseguir els centres de dia i residències necessàries per a la gent gran de la nostra ciutat. Ara cal esperar, tal i com ens han comunicat, que a finals del 2020 o com a molt tard a principis del 2021 s’acabin les obres, es doti del material i personal adequats i es posi en marxa per acollir a persones de grau elevat de dependència, això encara seria una millor noticia.

La nostra administració local no por restar impassible davant les reclamacions dels seus ciutadans i ha de vetllar especialment per cobrir les necessitats de les persones més grans i les més desafavorides.

Les entitats convocants: Comissió per a les Residències Públiques a Terrassa Moviment per unes Pensions Dignes Terrassa Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública a Terrassa-Marea Blanca

Nou comentari