MónTerrassa
L’Ajuntament retira la subvenció a La Fàbrica pel projecte dels dissabtes
  • CA

Benvolgudes entitats i moviments!

Des de La Fàbrica de Can Tusell us fem arribar aquest missatge per comunicar-vos que hem patit la retirada total de la subvenció de dissabtes per part del servei de joventut i lleure de Terrassa. La subvenció era de 700€ i representava el 34% del cost total.

El motiu, segons el servei, és que el projecte no compleix els requisits. Les explicacions que hem rebut no ens han convençut, hem trobat moltes incoherències i hem arribat a la conclusió que han interpretat els criteris buscant el NO en comptes del SI. A més, ens comuniquen que no és la seva feina seure amb nosaltres a re-definir el projecte per tal de fer possible que sigui vàlid. Ens diuen que en el futur ho passem a un altre departament, però que això que fem no és lleure infantil de dissabtes, tot i que es fa en dissabtes amb infància. El problema, és que incorporem altres elements.

El curs passat, davant les mancances detectades en els infants, vàrem enfocar el projecte permetent que a algunes excursions vinguessin pares i mares, per poder treballar aspectes importants també amb la família fora de l’àmbit de la llar, en l’àmbit de l’esplai. Sembla que amb això és suficient per denegar una subvenció que rebíem fa 19 anys, sense ni tan sols una reunió prèvia. Sembla que el servei i el regidor s’arrisquen a ser inhabilitats per donar-nos una subvenció que seria un delicte, ja que en la definició de lleure infantil no hi surten les famílies. Creiem que tot és més fàcil quan hi ha voluntat i una interpretació positiva.

Som els esplais i els caus els que vam crear aquests tipus de projectes i som també els que els adaptem als territoris i les realitats. No podem deixar que ens desacreditin o ens treguin el suport sense cap empatia i sense possibilitat de solució. Pensem que l’administració i els polítics, en aquest cas el regidor Jordi Rueda (com a responsable de joventut i lleure) han de tenir més sensibilitat envers entitats socials i els seus projectes i no amagar-se darrera la burocràcia interpretable fent morir activitats que fan més justa i maca la ciutat. Podem debatre si el projecte és alguna cosa més que lleure, però no podem donar l’esquena als que es troben a peu de carrer.

En aquest cas, els diners són el de menys, però hem de respondre davant aquesta manca de consideració. Per tal de mantenir el projecte, hem decidit posar en marxa una campanya de “crowdfunding” per demostrar que tenim el suport de la gent i sufragar l’activitat. Estem segures que un alt percentatge de la ciutadania estaria contenta de saber que els seus impostos van dirigits a projectes com el nostre.

Esplai La Fàbrica

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Samira a setembre 18, 2018 | 11:42
    Samira setembre 18, 2018 | 11:42
    Abans de demanar una subvenció us heu d'assegurar que compliu els requisits, i si no és així, és normal que us la deneguin. La resta d'entitats que sí complim els requisits ho agraïm...
  2. Icona del comentari de: Bimbo a setembre 18, 2018 | 20:39
    Bimbo setembre 18, 2018 | 20:39
    La gente de otros barrios y otras entidades estamos hartos de que seáis el niño bonito , aquí el reparto ha de ser equitativo para todos, todos debemos ser bonitos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa