MónTerrassa
FOTOS | La plaça de l’Anònima de Terrassa, convertida en una deixalleria

La Plaça de l’Anònima, situada entre els carrers de Galileu i de Fra Bonaventura Gran, era en altres temps un espai enjardinat on descansaven els estudiants que visitaven el Museu de la Ciència, jugaven els nens petits de les escoles properes i la gent gran sortia a prendre la fresca els vespres d’estiu.

De mica en mica, aquest lloc de convivència es va anar transformant en un pipi-can no oficial sota la impassible magestuositat de la xemeneia de l’antiga fàbrica Saphil i ja no corrien els nens lliurement per la gespa perquè, tot i que la majoria dels amos dels gossos s’esforçaven a recollir allò que les seves mascotes hi dipositaven, sempre en quedaven restes. La gespa es va anar assecant i l’aspecte de la plaça va anar perdent la seva verdor. La canalla, però, encara podia jugar al raconet on s’hi havia preservat el petit parc infantil.

No se sap si va ser pel pas del temps o per la visió del deteriorament del parc, que la vella xemeneia va perdre un dia la seva impassibilitat i les blanques lletres que l’adornaven es van començar a despendre. També és cert que desgràcies més grans hem viscut després, ja que això va ser tot just abans de la pandèmia. L’Ajuntament de seguida va posar-hi fil a l’agulla i amb una ràpida actuació va envoltar amb tanques la xemeneia perquè ningú no prengués mal, tot impedint el pas al parc infantil. Llàstima que tot el desplegament de mitjans per part del consistori fos aquest.

D’això ja fa més d’un any i durant aquest temps, dins del recinte tancat han crescut les males herbes, s’hi han instal·lat les rates i, des d’uns mesos ençà, els cercadors de ferralla hi emmagatzemen tot allò que troben als contenidors. No cal dir que les lletres que formen la paraula SAPHIL continuen desafiant la gravetat des del cap damunt de la xemeneia sense que s’hagi fet res per evitar-ho. L’Ajuntament ha manifestat que s’està fent el projecte. El cert és que fa més d’un any que no es fa cap tasca de manteniment de la zona i que la bruticia s’hi acumula arreu mentre la xemeneia plora lletres sobre la nova deixalleria de la plaça de l’Anònima.

Eva (@eva_mmp_i_h via Instagram)

Davant d’aquesta denúncia, l’alcalde Jordi Ballart ha contestat a través de les xarxes socials que “la plaça s’ha tancat per motius de seguretat, i això impedeix fer-hi tasques de neteja i manteniment”. Tanmateix, anuncia que l’Ajuntament ja ha licitat les obres” i està previst que comencin el pròxim mes de setembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa