Molt està sortint en els mitjans de comunicació la creació d’un nou centre d’atenció primària a Terrassa, el CAP Can Roca.

Quan la gent escolta això el que pensa es que per fi s’acabaran les interminables cues per demanar cita al metge de capçalera o a la teva infermera de referència. Que no haurem d’esperar fins a tres setmanes per ser visitats, diagnosticats i tractats per la nostra infermera o metgessa de capçalera. Res més lluny de la realitat…. Sento explicar-vos que la nova creació d’aquest CAP no millorarà en res l’atenció rebuda pels terrassencs i terrassenques que hagin de ser atesos. No millorarà degut a que només hi haurà una estructura arquitectònica més a Terrassa, però no hi hauran més professionals, no hi haurà més metges, més infermeres, més TCAI’s o més administratives. De tot això no hi haurà més, del més important per cuidar a la ciutadania no en tindrem més.

Tècnicament es diu “segregació” , a la pràctica vol dir que si jo tinc 10 infermeres al CAP Nord, ara en tindré 7 perquè les altres 3 aniran al nou CAP Can Roca. El mateix amb els administratius, dones de la neteja, tècnics de laboratori o de RX i de metges o metgesses. Que no ens enganyin els polítics, NO s’ha dotat de més sanitat a la ciutat de Terrassa. Només hem dividit els professionals sanitaris entre els dos centres.

Des de la Secció sindical de la UGT ja vam denunciar que les urgències del CST no aguanten més per la saturació que hi ha i que dia a dia l’únic que fa és anar a pitjor… Avui denunciem que sense el CUAP promès als terrassencs i sense una dotació de personal sanitari d’acord al que necessita la cuitat, serà impossible que puguem donar el servei que cal i amb la qualitat necessària i, sobretot, amb la seguretat necessària que se li ha de donar al usuaris.

Joan Sánchez , infermer del Consorci Sanitari de Terrassa.
Secció sindical de la UGT del CST.

Nou comentari