MónTerrassa
Terrassa registra la xifra d’atur més baixa en quinze anys un mes d’abril

Les dades de l’atur han viscut una caiguda dràstica aquest mes d’abril a Terrassa amb 288 persones menys sense feina en comparació el mes anterior. Segons xifres de l’Observatori de Treball de la Generalitat de Catalunya, l’atur cau per tercer mes consecutiu a la ciutat i tanca l’abril amb 12.493 persones aturades, la xifra més baixa d’aturats registrada un mes d’abril en 15 anys.

Per trobar una xifra més baixa que l’actual un mes d’abril, cal remuntar-se a l’abril de l’any 2008, quan hi havia 11.688 persones sense feina, segons dades de l’Ajuntament extretes de l’OTG. A més, la xifra d’aturats d’aquest mes d’abril és també la més baixa registrada a la ciutat en el que portem de 2023.

Addicionalment, també és la segona més baixa dels darrers dotze mesos (l’atur més baix del darrer any es va registrar el mes de juny del 2022 amb 12.436 aturats). Interanulament, l’atur cau en 669 persones, ja que el mes d’abril de 2022 Terrassa comptava amb 13.162 aturats.

L’atur registra xifres rècord a Catalunya

Pel que fa a Catalunya, l’atur també ha continuat en una dinàmica positiva per tercer mes amb una reducció de 9.506 persones a les llistes dels serveis d’ocupació en comparació al març, deixant el total en 338.795, la xifra més baixa des del 2008, quan hi havia 299.387 desocupats. A més, Catalunya ha tancat el mes d’abril amb 3,67 milions de treballadors cotitzant a la Seguretat Social, la xifra més alta de la sèrie històrica del mes, segons apunta ACN.

Unes dades de l’atur “excel·lents” que “ens fan ser molt optimistes”

Respecte aquestes dades, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, considera que son xifres “excel·lents” i ha destacat el comportament “extremadament sòlid i positiu” del mercat de treball aquest darrer mes. En aquest sentit, ha subratllat les dades són “realment positives” malgrat la guerra, la inflació, la crisi de subministraments i les dificultats conjunturals: “hi ha lectures de fons que ens fan ser molt optimistes”, ha explicat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Laura L. a maig 04, 2023 | 23:07
    Laura L. maig 04, 2023 | 23:07
    No sé perquè segueixen publicant les xifres de l'atur. Estem tots deprimits i desesperats, se'ns en refoten els numerets. Total, encara que treballi més gent, cada cop es treballen o bé menys hores al dia o bé menys hores a la setmana o bé les dues coses. I sobretot, cada vegada per períodes de temps més curts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa