MónTerrassa
XES Terrassa proposa cedir solars per a projectes d’economia social
  • CA

Aquest dijous, ha tingut lloc una roda de premsa convocada pel Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana on s’han aplegat una dotzena d’associacions pertanyents a moviments socials davant de l’Ajuntament de Terrassa. Un dels àmbits en què s’ha fet especial incidència ha estat en l’economia social i solidària. De la mà de Pau Consola, s’han posat sobre la taula les propostes que fa al nou govern municipal des de la XES Terrassa.

Les mesures són:

1. Estendre l’aplicació de les clàusules socials de forma més eficaç a tota la contractació pública local, i afavorir les cooperatives i la inserció de les persones en risc d’exclusió social.

2. Impulsar l’equipament per a la promoció de l’Economia Social i Solidària, assenyalat com a prioritari per les entitats participants al Consell d’Economia Social i Solidària de Terrassa.

3. Promoure l’accés a d’altres béns de capital per facilitar la capacitat de l’Economia Social i Solidària de satisfer les necessitats bàsiques, com per exemple cedint l’ús de solars per facilitar projectes de cohabitatge.

4. Desenvolupar intervencions educatives en els centres d’ensenyament per difontre els principis i valors de l’ESS que puguin orientar les accions econòmiques que basteixen el mercat social, en particular el comerç just, el consum responsable, les finances públiques, l’economia comunitària i l’emprenedoria social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa