MónTerrassa
Vodafone vol liquidar botigues i els treballadors s’hi rebel·len
  • CA

L’operadora de telefonia mòbil Vodafone ha anunciat que pensa dur a terme un Expedient de Regulació d’Ocupació que implicaria el tancament de gairebé la meitat de les botigues i més de 500 treballadors d’arreu de l’Estat. A Terrassa, actualment, hi ha dos establiments que pengen d’un fil. El primer, al carrer Joan Corominas, al Centre de Terrassa, i el segon, es troba a l’interior del centre comercial Carrefour, a tocar de l’avinguda del Vallès.

Aquesta setmana, Comissions Obreres ha obert la porta a convocar vagues si no s’avança amb les negociacions que s’estan duent a terme. L’operadora i els sindicats van seure a taula a finals del mes de setembre durant el període de consultes de l’ERO, encara vigent. Tanmateix, CCOO amenaça de portar els treballadors a la vaga a partir del 21 d’octubre si no es millora la proposta que l’empresa fa. Segons recull l’Agència Catalana de Notícies, CCOO ha criticat aquest divendres els motius de l’ERO, tot assegurant que la informació aportada és “contradictòria” i afegint que “dubta” dels motius econòmics reals dels acomiadaments. “L’impacte de l’ERO”, expliquen, “és massa alt i és, a més, evitable amb un pla de reubicacions i sortides voluntàries”.

També han valorat la proposta d’externalitzar botigues pròpies, la qual cosa pel sindicat “fa dubtar encara més de les causes” de l’ERO, ja que “després que Vodafone hagi reiterat en varies ocasines que aquest cessament es deu a la falta d’eficiència respecte a la distribució, ara planteja oferir la mateixa distribució”. L’empresa al·lega que aquest reajustament de prop del 12% de la plantilla es deu a dos exercicis consecutius amb pèrdues, les quals ascendeixen a 876 milions d’euros.

No és l’única teleoperadora que està patint reajustaments de plantilla i tancaments de botigues. A Terrassa, ara fa uns mesos que Movistar va tancar la botiga del carrer Cremat, al Centre, i va deixar dos establiments per donar servei a tota la ciutat, un local que justament es troba ubicat al mateix centre comercial on hi ha Vodafone, i l’altre en un altre centre comercial, a Can Parellada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa