MónTerrassa
Vöbu, el robot dissenyat a Terrassa per millorar la qualitat de l’aire dins de casa
  • CA

Vöbu és un robat nascut a Terrassa que té per objectiu fer front a la pol·lució i evitar la contaminació invisible de la llar. L’aposta dels seus artífexs, els exestudiants de la UPC a la nostra ciutat Imma Martínez Sellarès i Pau López Ribas, és la de promoure una bona qualitat d’aire interior. En aquest sentit, vöbu pot detectar nivells de CO₂ i TVOC (compostos orgànics volàtils, en les seves sigles en anglès), així com conèixer la temperatura i la humitat. El dispositiu alerta de la contaminació de l’habitació i ajuda a ventilar d’una manera eficient.

El projecte va iniciar-se fa 3 anys a Dinamarca, on estaven realitzant un màster en Enginyeria. Finalitzat el màster, van decidir continuar amb el projecte de robòtica educativa enfocant-lo amb un punt de vista nou. Des de llavors han estat treballant per a aconseguir un súper vöbu a partir del disseny centrat en el client i millorant les nostres habilitats emprenedores. Per fer-lo realitat van participar en el programa Crowdfunding Terrassa Innovació de l’Ajuntament de Terrassa i també formen part del programa de pre-incubació Emprèn UPC de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). A més, compten entre d’altres, amb la col·laboració de Zehnder, una empresa dedicada a la fabricació de sistemes de ventilació de confort i per a la millora de la qualitat d’aire, i Ro-botica, especialistes en la distribució de solucions de robòtica educativa.

En aquests moments, el projecte es troba en la darrera fase de la campanya de crowdfunding per tirar-lo endavant. S’espera el pròxim mes de juny començar a preparar les recompenses de tots aquells mecenes -actualment una seixantena- que han ajudat a tirar endavant el projecte i el setembre es farà el lliurament. Encara resten uns dies per poder participar-hi. Més informació sobre el robot Vöbu, clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa