MónTerrassa
Protesta dels policies de Terrassa: canvis de torn i unitats reduïdes

Aquest divendres al matí, prop d’una seixantena d’agents de la Policia Municipal de Terrassa han protestat a les portes de l’Ajuntament de Terrassa per la gestió de la futura unitat de proximitat, o més coneguda com a policia de barri. La concentració estava convocada des del sindicat SPL-CME davant la intenció del govern municipal (Tot per Terrassa i ERC) de tirar endavant el pròxim mes de gener la creació d’aquesta nova secció.

El sindicat majoritari subratlla que no està en contra de la creació de la policia de barri però sí de “les presses en la seva implantació”. Consideren que cal esperar a disposar de suficient plantilla abans de tirar-la endavant. “No entenem que ara es redueixin i suprimeixin algunes unitats, es recol·loquin agents per després, d’aquí un temps, tornar-les a crear i recol·locar”, exposa el delegat sindical Oscar Salmerón. La protesta ve motivada perquè la creació de la nova unitat de barri obliga a una vintena d’agents a moure’s de la secció on són i també a canvis de torn. Es veurien afectats sis motoristes del torn de matí, 12 agents del torn partit (unitat que passarà de 30 a 18) i sis agents destinats a la unitat d’accidents (deixant la unitat amb la meitat dels agents).

Protesta del sindicat SPL-CME per la gestió de la futura policia de proximitat | Lluïsa Tarrida

Salmerón subratlla que el mes de desembre s’espera que s’incorporin a la plantilla 8 agents vinguts de l’escola policial. A aquests si haurà d’afegir uns 10 més que arribaran també cap a l’estiu, i cinc agents més que s’afegiran al cos policial per cobrir baixes per jubilació. “Al final, a la policia de proximitat hi acabaran anant aquells policies que acabin d’entrar, per tant, perquè no esperar que ja hi siguin i no moure’n d’altres unitats?”, subratlla Salmerón.

La nova policia de proximitat començarà a caminar el pròxim 1 de gener i ho farà doncs amb l’oposició frontal del sindicat majoritari, i amb les reticències també manifestades des del sindicat UGT. “Acceptem la proposta però demanem més temps. I si hi ha voluntat política de negociar per veure com ho fem no entenem ara les presses i aquesta imposició”, destaca Salmerón.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a novembre 19, 2021 | 20:35
    Anònim novembre 19, 2021 | 20:35
    A veure treballen una mica, que no s'els veu Que es guanyin el que cobren
  2. Icona del comentari de: Tomas a novembre 20, 2021 | 11:08
    Tomas novembre 20, 2021 | 11:08
    Yo no entro en las decisiones internas del cuerpo pero lo que si veo realmente bueno, esque tengamos policías vigilando un poco los barrios de Terrassa ya que en las arenes donde yo vivo ha cambiado mucho el barrio en los 15 años que llevo viviendo. Mucho incivismos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa