MónTerrassa
VÍDEO | El personal d’Urgències de l’Hospital de Terrassa diu “prou”

El personal d’Urgències de l’Hospital de Terrassa han dit prou a les condicions que titllen de “indignants i denigrants”. Aquest dilluns, dia 7 de gener, ha tingut lloc una concentració al hall de l’equipament sociosanitari per mostrar el seu rebuig a les condicions laborals i assistencials que estan patint i “fer soroll” perquè la direcció del Consorci Sanitari de Terrassa se senti interpel·lada i mogui fitxa. Aquesta situació va ser denunciada fa unes setmanes pel sindicat UGT, però aquest cop, no només s’ha mobilitzat un sindicat sinó que l’acte de protesta ha estat impulsat des de la Comissió d’Urgències del CST.

Es tracta d’una “primera” protesta per fer extensives les seves demandes a la gerència, i no descarten més accions si no obtenen resposta. En un comunicat que han fet arribar a Món Terrassa, els infermers/es, TCAI’s i zeladors del servei d’Urgències exclamen que “no treballem en una cadena de muntatge, treballem en un hospital. I no treballem amb caixes, treballem amb persones”. Per aquest motiu, consideren que cal garantir “unes cures de qualitat i una seguretat adequada per als pacients i professionals”.

Protesta del personal d’urgències del CST per les condicions laborals i assistencials | Comissió d’Urgències CST

El personal d’Urgències lamenta les condicions laborals i assistencials que està patint, unes condicions que no són pas d’ara, però sí que s’han potenciat exponencialment cap a pitjor amb aquests dos anys des de l’arribada de la crisi de al Covid-19. Subratllen que el personal es troba “sumament maltractat i infravalorat, i els usuaris/pacients als que atenem diàriament, es troben atesos en condicions inhumanes, que en cap cas garanteixen la seva intimitat ni fomenten una assistència i unes cures de qualitat”. Especifiquen que “any rere any s’han anat creant noves ubicacions improvisades per a pacients al passadís. Aquestes ubicacions no tenen cap garantia de qualitat ni seguretat, i compliquen i augmenten molt la càrrega de treball”. En aquest sentit concreten que en els darrers 3 anys, “diàriament hi ha entre 20 i 30 persones ocupant espais pels passadissos. Això és el doble de la capacitat que té el servei d’urgències”.

Argumenten que les ràtios d’infermers i TCAIs són “infinites, sense importar la complexitat del pacient, perquè a urgències s’ha de tractar i atendre a tothom com sigui i a on hi càpiga (i si no hi cap, se li fa espai)”. En aquí, afirmen que és especialment greu, ja que “una sola persona pot estar al càrrec de 40 o 50 pacients, fet del tot desafortunat i intolerable”. Pel que fa als zeladors lamenten que “són tractats com mossos de magatzem, com si la seva única tasca fos traslladar persones del punt A al punt B el més ràpid possible, per fer espai a més persones”.

Tot plegat, desemboca, diuen, en una “sobreexplotació del personal, sense respectar la seva vida personal ni el seu descans, amb trucades a diari exigint més a canvi d’almoina o directament, a canvi de res”. A més, subratllen que “la major part del personal amb contractes de suplència està al 40 o 60% de jornada laboral, mentre que des de gestió de personal es queixen que no hi ha “gent” i que no arriben currículums. Per tot plegat, han dit “prou fins que ens escoltin i responguin a les nostres demandes provocades per la seva mala gestió”.

Des del sindicat Metges de Catalunya del CST han manifestat la seva decepció pel fet que “aquesta protesta hagi exclòs de forma voluntària al personal facultatiu que treballa a Urgències i que pateix les mateixes condicions de treball que la resta”, i han afegit com a reacció a la notícia publicada per aquest mitjà que “podem compartir els motius de la vostra protesta, però no podem estar d’acord en què hàgiu deixat de banda a metgesses i metges, personal administratiu, de la neteja… I després alguns diuen que nosaltres som classistes!”.

Protesta del personal d’urgències del CST per les condicions laborals i assistencials | Comissió d’Urgències CST

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anna a gener 10, 2022 | 14:14
  Anna gener 10, 2022 | 14:14
  La queixa em sembla més que acceptable. El que considero inacceptable és veure totes (o la gran majoria de) les pancartes en castellà. Sembla mentida que Terrassa sigui una ciutat catalana. Aquí es parlen tots els idiomes menys el català. Quin país tan maco ens ha quedat.
  • Icona del comentari de: Anònim a gener 10, 2022 | 16:43
   Anònim gener 10, 2022 | 16:43
   Qué más dará el idioma! en esta noticia lo que importa es la protesta!
   • Icona del comentari de: Rosa a gener 10, 2022 | 23:05
    Rosa gener 10, 2022 | 23:05
    Eso digo yo la que hay que protestar por los motivos reales y es que no se puede permitir más esta situación están sabré cargados yo he estado trabajando en ese hospital y ha llegado a ser tan stresante que antes de entrar ya ibas con lnervios porque te faltaban manos libres era y quién recibia los primeros berrinches pues los auxiliares celadores etc ánimo campeones
  • Icona del comentari de: Jaume a gener 10, 2022 | 19:25
   Jaume gener 10, 2022 | 19:25
   El comentari d'Anna pel que es veu, li importa una merda els problemes dels treballadors de la Sanitat, l'únic que li importa que les pancartes estiguin escrites en català. Quina poca vergonya.
 2. Icona del comentari de: Ma del Mar a gener 10, 2022 | 14:47
  Ma del Mar gener 10, 2022 | 14:47
  Hola tienen qué manifestarse ,ya qué no pueden más es muy fuerte lo qué está pasando y la verdad están cansados de tanta presión esperó qué se ponga todo bien y podamos hacer lo qué antes hacíamos con todas las medidas Gracias M
 3. Icona del comentari de: Eli a gener 10, 2022 | 16:49
  Eli gener 10, 2022 | 16:49
  Tienen toda la razón para protestar es indignante como son tratados y como somos tratados los enfermos , todo mi apoyo a sus reivindicaciones. Ara
 4. Icona del comentari de: Merce Ruiz porta a gener 10, 2022 | 17:03
  Merce Ruiz porta gener 10, 2022 | 17:03
  I ELS metges que treballen a URGENCIES que han de dir de tot aixo.?? Fa por pensar que la falta de personal, entre d, altres coses poden portar a un error en el diagnostic de qualsevol de vosaltres, o nosaltres. La gestió d, aquest hospital s, ha de posar les piles. La vida m, ha ensenyat que a tot arreu sempre hi ha algu que TREBALLA BE. Tot el personal de l, hospital teniu la obligación de parlar clar. I les persones que sou responsables de la seva gestió, teniu la obligación d, escoltar al personal I de cuidar als que treballen be. No podéu continuar aixi. ELS que venim com a pacients no ho hem de fer amb por.
 5. Icona del comentari de: Victòria a gener 10, 2022 | 17:11
  Victòria gener 10, 2022 | 17:11
  Anna, disculpa'm si et porto la contrària però trobo que hi ha moments per a cada cosa. Jo també ho hagués fet en castellà, estic convençuda que han actuat amb l'esperança que les fotos viatgin més enllà de les fronteres catalanes. Cal que puguin entendre'ns com a mínim a la península sencera. Com a mínim.
 6. Icona del comentari de: Ma Dolores Ocón a gener 10, 2022 | 17:25
  Ma Dolores Ocón gener 10, 2022 | 17:25
  A la señora del primer comentario: Mire usted fotos y vídeos de otros medios, por favor, y verá todo el catalán que le apetezca. Una foto sólo muestra una imagen encuadrada, siempre es una toma parcial de una situación. Parcial. Aclarado esto, ciñámonos al tema preocupante, por favor. (Como leí hace poco, no es que saldremos mejores de esto, es que si no somos mejores no saldremos de esto.)
 7. Icona del comentari de: Jaume a gener 10, 2022 | 19:20
  Jaume gener 10, 2022 | 19:20
  El comentario de Anna por lo que se bé le importa una mierda los problemas de los trabajadores de la Sanidad, lo único que le importa es que las pancartas estén escritas en catalàn. Que poca verguenza. Lo voy a escribir en catalàn para que la Sra. Anna lo entienda. El comentari d'Anna pel que és veu li importa una merda els problemes dels trebaballadors de la sanitat, l'únic li importa que les pancartes estiguin escrites en català. Quina poca vergonya.
 8. Icona del comentari de: Josep Lluis a gener 10, 2022 | 21:13
  Josep Lluis gener 10, 2022 | 21:13
  Más le valdría a la señora que se queja del idioma, se preocupase del gran problema, que tenemos todos y de estas personas que no pueden más en urgencias.Que les pongan ayuda. Y de la atención primaria ni hablar... Que desastre...
 9. Icona del comentari de: El camillitas a gener 11, 2022 | 02:31
  El camillitas gener 11, 2022 | 02:31
  "I després alguns diuen que nosaltres som classistes!" Perquè ho sou, com a col·lectiu sou classistes. Això és una protesta d'infermeria, quan han protestat els residents, la infermeria no ha interromput demanant el que és seu, no molesteu ara. Recordo també la paga "covid" que us vau negar a repartir de forma equitativa (com s'ha fet a altres centres) Quan ens vam exposar tots per igual, cobrant els metges 4 vegades el que un zelador. Sortiu del mig.
 10. Icona del comentari de: LlunyDeCat a gener 11, 2022 | 11:35
  LlunyDeCat gener 11, 2022 | 11:35
  Gairebé tot en Espanyol i després de 42 anys d'immersió lingüística. Vergonya de país i d'elits.
 11. Icona del comentari de: Bum a gener 11, 2022 | 14:27
  Bum gener 11, 2022 | 14:27
  @llunydecat Sort que existeix la llibertat d'expressió independentment de l'idioma en la que es faci. Gràcies per la teva opinió, es súper important i acertada al context. Per cert, et contesto en català per si de cas no ho entens en castellà.
 12. Icona del comentari de: Antonio a gener 11, 2022 | 17:48
  Antonio gener 11, 2022 | 17:48
  Es un hospital concertat, en comptes de tenir empleats públics (funcionaris), tenim treball precari en empreses privades que donen servei públic. Es la realitat de la Catalunya que tenim, ens preocupem més de la llengua que de la precarietat laboral.
  • Icona del comentari de: Janina Manghietr a gener 15, 2022 | 15:33
   Janina Manghietr gener 15, 2022 | 15:33
   Per precarietat laboral la dels treballadors d'Amazon, que tenen les ràtios més altes d'accidents i malalties laborals, que pixen en ampolles, que a les furgonetes els posen aparells que fins i tot controlen a quin lloc estan mirant en cada moment (i si no ho fan com l'empresa vol els penalitzen o acomiaden), etc. Però tots ho acceptem, com el fet que milions de persones estiguin (estiguem) empobrint-se, i milers d'empresaris i indústries tancant, a causa d'uns preus de la llum que, si Europa volgués, es podrien reduir d'avui per demà. De la mateixa manera que es podria lluitar contra els paradisos fiscals i el frau fiscal i ni Europa ni Espanya ni Catalunya ho fan, perquè afavoreix els mateixos i uns altres milionaris. No hem avançat gaire des de l'Edat Mitjana: Uns pocs a dalt, uns molts a baix. I els de dalt segueixen decidint cap on s'anirà (un 5G que contamina enormement però se'ls en fot, vehicle elèctric, grans corporacions copant-ho tot i carregant-se els petits -des del camp i la pagesia fins l'última tecnologia- control de la població amb dades biomètriques i sistemes policials i militars que seran cada cop més bèsties, etc.). I mentrestant, nosaltres mirant Netflix al sofà. Óle tu!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa