Una dona de Terrassa, mare de dues criatures menors d’edat, ha llançat un crit d’auxili pocs dies abans de ser desnonada. Es tracta d’Ihssan Amallouk, una jove amb dos fills de 6 i 3 anys al seu càrrec. Viu al carrer Watt, al barri de Ca n’Aurell, i el pròxim dilluns, 17 de gener, té el darrer avís per marxar de casa. La seva situació és desesperada, com afirma ella mateixa en un vídeo gravat i que ha penjat a les xarxes socials, a la recerca que algú li pugui oferir una sortida a la seva emergència habitacional.

Segona ha manifestat la seva advocada a Món Terrassa, l’immoble és propietat d’un gran tenidor, relacionat amb el Banc de Sabadell, el qual ha decidit no paralitzar el llançament malgrat la situació de vulnerabilitat i precarietat en què es troba la família afectada. “El jutjat no és gens receptiu i ens ho ha denegat tot“, lamenta. D’aquesta manera, si no hi ha un canvi d’última hora, dilluns els Mossos d’Esquadra ja han estat avisats per fer acta de presència a l’immoble i forçar-ne la sortida.

Ara fa uns mesos va tenir lloc el primer intent de desnonament. En aquella ocasió no va dur-se a terme per la presència dels infants a la llar, però van aconseguir posar-los la por al cos. Va ser aleshores quan van començar a buscar de manera insistent una alternativa. Així ha estat com Ihassan ha anat a totes les immobiliàries que ha pogut de Terrassa per aconseguir que li lloguin un pis. Ha estat en va. Aquesta, tal i com es pot apreciar en el vídeo, és una de les principals queixes i laments de la terrassenca, que assegura que malgrat presentar les corresponents factures pagades de subministraments, i intentar tenir avalador, cap d’elles l’ha acceptat com a clienta. Ho atribueix al fet de ser “estrangera, per haver nascut a un altre país”. Ha intentat també accedir a un dels pisos protegits de Terrassa o d’altres ciutats, però tampoc ha tingut sort.

L’advocada subratlla que des de Serveis Socials de l’Ajuntament de Terrassa tenen el seu historial i són coneixedors de la situació d’Ihssan. Han fet els corresponents informes i se li ha manifestat la intenció de poder-la reallotjar de forma temporal en un hostal. Però no hi ha una alternativa habitacional més enllà d’uns dies. “Ens han dit que ens poden acollir uns quinze dies, però després què? Què haurem de fer? On anirem? Nosaltres volem tenir un sostre”, exclama. Per aquest motiu, amb el vídeo ha volgut arribar al màxim de gent per trobar algun ciutadà, particular o d’alguna immobiliària, que pugui donar-li un cop de mà i oferir-li un contracte de lloguer assequible i adequat a la seva situació.

Comentaris

  El justiciero Gener 13, 2022 | 17:29
  Pues que vuelva a Marruecos allí le ayudarán, joder que los de aqui lo estamos pasando mal y nadie nos ayuda en nada
   Luisa Gener 13, 2022 | 18:01
   Y no seras la tercera ni la cuarta... Porque te echan...??? Ahhh okupa..?? Okupa la casa de un politico...
    Caty Gener 13, 2022 | 23:20
    Hola. Es muy triste vivir así por desgracia yo he vivido eso. Nadie me ayudo me echaron a la calle y con una hija menor. Yo vivía en la maurina. Me fui de terrassa. Vivo en un pueblo de aragon pago muy poquito de alquiler y estoy bien. Conseguí mi trabajo. Servicios sociales jajajajaj a me río de ello no te ayudan ellos tienen casa buena y buen sueldo y solo saben calentar la silla porque para ayudar no están. Hay que ayudar sean de donde sean. Da igual raza o color hay que ayudar.
  Allah Gener 13, 2022 | 20:31
  Señora Ihssan Amallouk, yo me pregunto: Porqué exige a Catalunya o a España (¿Este país?) pero no exige a Marruecos? ¿Porqué se vino de Marruecos en lugar de exigir allí? En 15 minutos de video no pides ni una sola vez trabajo. Sólo pide pagas y pisos. Pero no trabajo. ¿Porqué? Te pagan casi 7.000€ para que te vayas y no los aceptas. ¿Porqué? ¿Quieres más? Una pagua vitalicia? Según tu reloj son las 13:52. Y estás en pijama. Yo me levanto a las 5h para ir a trabajar y pagar impuestos. Tú porqué estás en pijama a las 14 de la tarde? Porqué tienes dos niños si no los puedes mantener? Para que te los mantenga otro? Para intentar cobrar pagas? Para intentar que te regalen las cosas? Dices que tienes familiares que cobran muchísimo. Porqué no te ayudan ellos? Porqué no te ayudan los musulmanes? Porqué te tienen que dar todo gratis los demás pero no exiges a tus hermanos musulmanes? Este video debería llegar a Marruecos para que la gente no venga creyendo que aquí todo es gratis y hay para todo el mundo. Luego llegáis aquí, engañados y os encontráis un país que no puede mantener a los autóctonos pero exigís que os mantengan a vosotros. Si no alquilan pisos a marroquies será por algo.... Yo desde luego, después de mi experiencia, bien lejos, la verdad. Y lo siento por el que no tenga culpa. Pero no merece la pena arriesgarse.
  Anònim Gener 13, 2022 | 23:17
  Y buscar trabajo con 27 años....??

Nou comentari