MónTerrassa
Veïns de Roc Blanc es queixen d’un increment de l’IBI a Terrassa
  • CA

La plataforma veïnal virtual Veïns del Roc Blanc de Terrassa han manifestat a través de les xarxes socials el seu malestar per un increment en el rebut de l’IBI d’aquest 2021. “Com ciutadanes quan els nostres governants ens diuen que congelen impostos, una majoria entén que no pujaran, que pagaran la mateixa quota el 2020 que el 2021. Però per al govern Tot per Terrassa i ERC no es així. L’IBI aquest any a Terrassa ha pujat de preu, el rebut és més alt que l’any anterior, almenys per unes quantes persones que ho han mirat a la seu electrònica. No podem assegurar perquè, ni si a totes les ciutadanes”, exposen. I afegeixen que “no entenem que congelar un impost no és que es quedi al mateix preu un any per l’altre. Per a moltes de nosaltres això no es transparència o són veritats a mitjes, per no dir mentides, o igual estem molt equivocades. Sabeu el perquè si s’ha congelat l’impost de l’IBI el rebut d’aquest any és més car? Al 010 no ho tenien gens clar”, sentencien.

El primer tinent d’alcalde de Serveis Generals, Isaac Albert, ha volgut contestar per resoldre dubtes o aclarir motius de perquè s’ha produït aquest increment. Subratlla que “l’any 2018, l’Ajuntament de Terrassa va realitzar la revisió dels valors cadastrals. Aquests valors serveixen de base per a calcular l’IBI. El rebut de l’IBI surt del valor cadastral més el tipus impositiu. El tipus impositiu és un percentatge que fixa cada ajuntament en la seva Ordenança Fiscal”. A partir d’aquí, recorda que l’any 2018 que com que l’augment dels valors cadastral de mitjana va ser d’aproximadament un 25% es va decidir que aquest augment s’aplicaria durant 10 anys de forma proporcional. És a dir, en aquests moments el tipus impositiu no puja, però el valor cadastral cada any augmenta fins arribar al valor cadastral definitiu. És per aquest motiu, que el rebut d l’IBI puja, tot i que el tipus impositiu no ho faci”.

Així doncs, els egarencs veuran com el rebut de l’IBI puja fins al 2028, fins arribar al valor que li pertoca segons la revisió cadastral actualitzada. Albert apunta que la revisió cadastral s’ha de fer cada ics anys per indicació i posterior treball des de la direcció general del Cadastre. Des de l’entitat del Roc Blanc han agraït l’explicació tot i que han volgut deixar clar que “quan anuncieu que es congelen impostos, moltes ciutadanes entenem que no pujaran el rebut. Son missatges directes però que no aclareixen el concepte del tot, com en aquest cas”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa