MónTerrassa
Un veí terrassenc aconsegueix cancel·lar un deute de més de 53.000 euros

Un veí de Terrassa ha aconseguit cancel·lar un deute de més de 53.000 euros -53.753€, per ser exactes- amb la Llei de Segona Oportunitat, segons explica el despatx d’advocats de Repara Tu Deuda. El Jutjat de Primera Instancia nº5 de Terrassa ha dictat el benefici d’exoneració del passiu insatisfet en el cas del ciutadà Hernán Tovaruela, qui exposa en un comunicat dels advocats que se sent com si hagués tingut una “segona oportunitat”: “El sentiment és espectacular”, explica.

“És increïble, perquè és realment una segona oportunitat per poder aprofitar i no cometre antics errors”, admet. Assegura que el funciona: “Al principi sembla un somni, el veus llunyíssim, però amb una mica de paciència, et canvia la vida”. Recomana acollir-se a la Llei de Segona Oportunitat perquè “paga la pena, és una ajuda per a moltíssima gent”.

Un deute que va anar creixent i ara ha aconseguit l’exoneració

Segons exposen els advocats, fa dotze anys Tovaruela es trobava en una situació laboral i econòmica “poc estable” i va decidir anar a Màlaga a la recerca
de treball, però amb el pas del temps no va aconseguir una feina estable i va tornar a Barcelona el 2014. Aquell mateix any va trobar feina estable en un grup de restaurants i va sol·licitar alguns préstecs de consum per “viure d’una manera una mica més folgada”, apunten.

“Com assumia de manera regular els pagaments de les quotes, els bancs van començar a oferir nous préstecs. El deutor va decidir aprofitar aquestes oportunitats per renovar alguns elements de la llar”, expliquen.

I continuen: “Al cap del temps, pagant imports al voltant de 400 euros al mes, es va adonar que el deute no baixava i únicament amortitzava, amb cada pagament, uns 150 euros. Va intentar reestructurar la deute, però no li va ser possible. Encara que la seva situació laboral era estable, el deute contret al llarg d’aquests darrers anys va anar creixent com a conseqüència dels interessos legals i moratoris. Es va veure obligat a deixar de pagar per poder fer front al pagament de les despeses més essencials i necessaris”.

Sobre la Llei de Segona Oportunitat

Segons explica Repara Tu Deuda, la Llei de Segona Oportunitat permet exonerar a particulars i autònoms del pagament de deute, com el cas de Tovaruela. Això sí, sempre que es demostri prèviament que han actuat de “bona fe”, que el concursat no degui més de cinc milions d’euros i que no hagi estat condemnat per delictes socioeconòmics en els deu últims anys.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: David a maig 23, 2023 | 12:59
    David maig 23, 2023 | 12:59
    Hola.Voldria saber com es fa per pagar aquesta abogat si no pots Fer fron als teus deutes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa